fbpx

“U zdravom tijelu zdrav duh!” Sportsko-zabavni dan za djecu u organizaciji Glossa – centra za njemački jezik Doboj! Draga djeco, pozivamo vas da se zajedno družimo u četvrtak, 20. juna sa početkom u 16.00 h u prostorijama i okrugu “Kutka – Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama” na adresi Srpskih sokolova 2, 74000 Doboj! 

Povodom završetka školske godine u školama i u našem centru želimo da ovim događajem ukažemo na važnost fizičke aktivnosti još od najranijeg životnog doba. Sport i igra su izuzetno važni za ljudski organizam, kako za odrasle zbog održavanja zdravlja tako još više za djecu zbog razvoja na svojim razinama. Aktivno učestvovanje u nekom sportu imat će pozitivan utjecaj na dijete i u njegovom mentalnom i fizičkom razvoju.

Gosti manifestacije su:

  1. Djeca sa dječijih kurseva Glossa-centra,
  2. Mališani iz “Kutka”,
  3. Mladi sportisti iz škole fudbala “Ačko” Doboj,
  4. Mali plesači iz škole plesa “Stage” Doboj,
  5. Dječica iz “Malca Genijalca” Doboj
  6. Dječiji hor “Pačići” Doboj,
  7. i svi ostali zainteresovani!

Sudeći po učesnicima, očekuje vas bogat program uz igru, pjesmu, ples, sport, “mozganje” i njemački jezik! Gore navedeni gosti će na početku programa predstaviti svoje tačke, a potom će se svi zajedno družiti uz mnogobrojne sportske i zabavne igre koje su pripremiti nastavnici Glossa – centra za njemački jezik Doboj.

Treniramo i duh i tijelo, a pritom se zabavljamo uz igru i muziku!

Glossa-centar Doboj će se pobrinuti za osvježenje i bonbone za naše mališane.

Ukoliko bude pogodno i vedro, sportsko-zabavni dan će se održati u dvorištu “Kutka”. Ukoliko bude prohladno ili čak kišovito manifestacija će se održati u prostorijama “Kutka” i družimo se uz razne igre koje su pripremili naši nastavnici. Zabava i bogat program neće izostati. Svi smo se pobrinuli za to!

Očekuju vas razne sportske i zabavne igre koje su za vas pripremili naši nastavnici! Spajamo njemački jezik, sport, igru, muziku i zabavu!

Pozivamo svu zainteresovanu djecu da nam se pridruže! Učešće je potpuno besplatno!

Broj mjesta je ograničen! Prijava na učešće je obavezna!

Prijave su moguće na telefon 065 930 053, na mail doboj@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Svetog Save 24 (zgrada bivšeg “Radnika”-I sprat desno) svakim radnim danom od 16.00 h do 22.00 h.

SPORTSKO-ZABAVNI DAN ZA DJECU! DOBRO NAM DOŠLI!