Svečano je otvorena biblioteka Glossa – centra za njemački jezik Banja Luka. Glossa-centar omogućio je svim zainteresovanim građanima posuđivanje literature na njemačkom jeziku. U biblioteci Glossa-centra trenutno se nalazi preko 400 različitih naslova, od dječijih knjiga i različitih časopisa, do velikana njemačke književnosti, kao što su Hajnrih Hajne, Gete, Tomas Man, ali i Fridrih Niče i Sigmund Frojd.

U biblioteku se mogu učlaniti svi građani na info-pultu Glossa-centra (Vidovdanska 39) svakim radnim danom od 09:00 do 21:30 časova i subotom od 09:00 do 13:00 časova. Članarina je za sve aktivne polaznike Glossa-centra besplatna, a za ostale građane iznosi simboličnih 10,00 KM na godišnjem nivou. Glossa-centar će novac od članarina uložiti u proširivanje korpusa biblioteke. Članarina važi do kraja kalendarske godine, bez obzira na mjesec učlanjenja.

Glossa – centar za njemački jezik se ovom prilikom zahvaljuje prije svega svojim nastavnicima, koji su nesebično donirali knjige iz svojih ličnih biblioteka, našim partnerima Goethe-Institutu Bosne i Hercegovine i Buybook-u, koji su takođe učestvovali u kreiranju ove biblioteke, a naročite zahvale idu gospodinu Bratislavu Rakiću, koji je donirao veliki broj knjiga iz svoje bogate lične biblioteke.

Za sve dodatne informacije u vezi sa bibliotekom, slobodno nam pišite na banjaluka@glossa.ba ili nam se obratite sistemom za razmjenu poruka na našoj zvaničnoj facebook-stranici.