Glossa – centar za njemački jezik Tuzla je za Vas pripremio specijalni kurs njemačkog jezika za omledinu i odrasle: B1 intenziv plus!

B1 nivo je zasigurno jedan od najzahtjevnijih jer je prva stepenica u Evropskom referentnom okviru koja spada u napredne nivoe, pa ga je teže i savladati. Ovaj kurs pod nazivom „B1 intenziv plus“ objedinjuje dosadašnje nastavne sadržaje kurseva, s posebnim akcentom na B1, uz obradu tema koje nisu bile sadržane na tim nivoima i koje su odabrane na osnovu procjene zahtjeva naših polaznika. “B1 intenziv plus” je na taj način dodatak kursevima.

Kurs “B1 intenziv plus” vode nastavnici Glossa – centra za njemački jezik Tuzla koji su ujedno i ispitivači na Goethe-ispitima. Oni su prošli obuke i certifikovani su od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine. 

Šta podrazumijeva kurs “B1 intenziv plus”?

U okviru kursa će se ponavljati neophodni nastavni sadržaji za polaganje Goethe-ispita B1, što obuhvata slušanje, izlaganje prezentacije, komentarisanje teme itd. Obuhvaćene su teme poput medicine, ekonomije, psihologije, svakodnevne aktivnosti poput otvaranja računa u banci i još sličnih sadržaja. U nastavu su integrisani multimedijalni sadržaji koji dodatno podstiču razvoj vještine govora i slušanja.

Kome je kurs namjenjen?

Kurs je namjenjen svim zainteresovanim:

  • koji su završili kurs A2.2 ili 
  • koji su trenutno na kursu B1.1 ili B1.2 ili 
  • koji su završili kompletan B1 nivo ili 
  • koji žele da iz bilo kojeg drugog razloga pohađaju ovaj kurs.

Dakle, kurs je pogodan za Vas koji želite da još bolje savladaju B1 nivo te smatrate da biste još mogli poraditi na određenim sadržajima, proširiti vokabular, te poboljšati način izražavanja ili prosto osvježiti svoje znanje njemačkog jezika –  kurs „B1 intenziv plus” je pravi izbor za vas!

Koji su termini održavanja kursa?

Kurs njemačkog jezika “B1 intenziv plus” će se održavati jednom sedmično po dva školska časa, tj. svakog utorka u večernjem terminu od 19.00 h do 20.30 h. Budući da je kurs jednom sedmično, on nije opterećujući i neće Vam remetiti posjećivanje Vašeg standardnog kursa ukoliko ga pohađate.

Koji su troškovi za pohađanje kursa “B1 intenziv plus”?

Kurs se plaća u ratama: jedna rata je samo 45,00 KM!

Svi materijali koji su potrebni za nastavu dobijate od naših nastavnika gratis! Samo Vam je potrebna sveska i olovka.

Kako se prijaviti na kurs?

Broj mjesta je ograničen! Prijavite se na vrijeme i obezbijedite sebi mjesto!

Prijaviti se možete putem telefona na 061 571 561, mailom na tuzla@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela) svakim radnim danom od 15.00 h do 22.00 h.

DOBRO NAM DOŠLI!