Glossa – centar za njemački jezik Brčko pored redovnog programa kurseva njemačkog jezika uvodi i jednu novinu. Riječ je o posebnim radionicama njemačkog jezika koje su prilagođene zdravstvenim  radnicima, a koje će zajedno voditi profesor njemačkog jezika i zdravstveni radnik sa radnim iskustvom na njemačkom govornom području, koji poznaje njemački jezik i stručnu medicinsku terminologiju.

Pored aktivnog usvajanja znanja njemačkog jezika prema najmodernijim principima i standardima nastave, od ove radionice polaznici mogu očekivati da će steći uvid u svakodnevnicu jedne klinike na njemačkom govornom području. To podrazumijeva usmenu i pismenu upotrebu stručne medicinske terminologije njemačkog jezika u simuliranim autentičnim situacijama u toku nastave.

Kako će izgledati jedna radionica za zdravstvene radnike?

Svaka radionica će predstavljati zasebnu cjelinu i njen fokus će biti tačno definisanim vještinama komunikacije, koje će profesor njemačkog jezika i stručni saradnik (zdravstveni radnik) zajedno sa polaznikom vježbati. Na kraju radionice koja će trajati 90 minuta, polaznik je u stanju da komunicira u prethodno definisanoj oblasti, kao npr:

  • Razgovor sa pacijentom na prethodno određenu temu
  • Razgovor sa radnim kolegom na prethodno određenu temu
  • Pisanje dijagnoze (forma i sadržaj)
  • Pisanje otpusnice (forma i sadržaj)
  • Savjetovanje pacijenta itd.

Kada će se održavati radionica?

Radionice će biti organizovane dva puta mjesečno, sa početkom u 19:00 časova.

Za dodatne informacije kontaktirajte Glossa – centar za njemački jezik Brčko putem mejla brcko@glossa.ba ili telefonom na broj  066/305-888 ili nas posjetite direktno u našim prostorijama u ulici Bulevar mira 4.

Glossa-ekg-grafika