fbpx

Svjesni smo da upotreba njemačkog jezika u govoru nije jednostavna, posebno ukoliko je vaše učenje njemačkog jezika bilo svedeno isključivo na savladavanje gramatičkih pravila ili frontalnu nastavu sa recimo pukim prebođenjem tekstova. Otežana konverzacija na njemačkom jeziku se može javiti i ukoliko ste imali dužu pauzu u učenju. Međutim, čak i kada ste imali kvalitetno organizovanu nastavu njemačkog jezika kakvu sprovodimo u Glossa-centru Prijedor, svakako je poželjno da što češće i aktivno govorite njemački jezik.

Svjesni smo i činjenice da su vaša znanja njemačkog jezika često blokirana strahovima od izgovaranja riječi na njemačkom jeziku ili strahom da ćete nešto pogrešno izgovoriti.

Međutim, isto tako smo svjesni da postoje tehnike i metode kojima se možete služiti da samouvjereno i bez poteškoća govorite njemački jezik! Upravo je to cilj naše radionice konverzacije – da vam pomognemo da sa samopouzdanjem i slobodno govorite njemački jezik!

Tim naših stručnih nastavnika je na osnovu analiza najčešćih “ometača” u slobodnom usmenom izražavanju kreirao posebnu radionicu koja će vam pomoći da sa lakoćom govorite na njemačkom jeziku (u skladu sa znanjima koja ste već usvojili). Radionica je popraćena nastavnim materilima, stručnim savjetima, brojnim aktivnim vježbama konverzacije i naravno dobrom zabavom.

KADA? – četvrtak, 27.2.2020. u 19:00 h

GDJE? – Glossa – centar za njemački jezik Prijedor, Vožda Krađorđa 14/1

Učešće na radionici je potpuno besplatno! Potrebno je samo da rezervišete svoje mjesto.

Kao preduslov za učešće je poželjno da posjedujete jezički nivo znanja njemačkog jezika A1 ili A2 ili da ste tek počeli sa učenjem njemačkog.

Za sve dodatne informacije i rezervaciju besplatnog učešća kontaktirajte Glossa – centar za njemački jezik Prijedor putem 065 679 952 (dostupno i putem Vibera) ili elektronskom poštom na prijedor@glossa.ba ili na društvenim mrežama.