fbpx

Glossa – centar za njemački jezik Bijeljina u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Filip Višnjić” Bijeljina i Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine povodom Svjetskog dana knjige organizuje:

“Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima”

U srijedu, 24. aprila 2019. sa početkom u 19.00 h će se u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” Bijeljina povodom Svjetskog dana knjige održati manifestacija pod nazivom “Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima” u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Filip Višnjić” Bijeljina i Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine!

Svjetski dan knjige se obilježava 23. aprila svake godine, a ovaj događaj je u sklopu obilježavanja tog dana, no, iz organizacionih razloga će se održati dan kasnije, tj. 24.04.2019. sa početkom u 19.00 h

Prezentaciju Goethe-ispita će vršiti Goethe-ispitivač koji je sertifikovan od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji ima iza sebe dugogodišnje iskustvo kao ispitivač na ispitima Goethe-Instituta. Prisutni će imati priliku da saznaju:

 • šta je to zapravo Goethe-ispit,
 • čime se garantuje kvalitet,
 • koje mogućnosti pruža položeni Goethe-ispit na određenim nivoima,
 • koji su kriteriji da bi se položio ispit,
 • iz kojih dijelova se sastoji Goethe-ispit,
 • kako se najbolje pripremiti za Goethe-ispit na željenom nivou,
 • šta je to “Uvid u formu Goethe-ispta” (Pripremna nastava),
 • koji su naredni termini polaganja Goethe-ispita,
 • na šta da se obrati pažnja kod učenja njemačkog jezika.

Prisutni će moći da postavljaju pitanja o onome što ih dodatno zanima, a Goethe-ispitivač će odgovarati na licu mjesta što detaljnijim odgovorima. 

Prezentacija će se održati u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” Bijeljina u srijedu, 24. aprila 2019. sa početkom u 19.00 h. 

Radionicu će voditi nekoliko Goethe-ispitivača koji su takođe sertifikovani od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo na Goethe-ispitima širom Bosne i Hercegovine. Radionica ima za cilj:

 • da učesnike upozna sa formom Goethe-ispita na svim nivoima od A1 do C2,
 • da zainteresovane za B2 upozna sa novom strukturom ispita,
 • da učesnici po želji oprobaju svoje znanje na osnovu probnih dijelova Goethe-ispita na svim nivoima.

Radionica će se održati isti dan, tj. u srijedu, 24. aprila 2019., i to u 19.45 h u takođe u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” Bijeljina. 

Budući da su predavači u Glossa – centru za njemački jezik Tuzla ujedno i Goethe-ispitivači i da se u prostorijama Glossa-centra u Tuzli u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine održavaju Goethe-ispiti, imat ćete mogućnost da se upoznate sa nekim od usluga Glossa – centra za njemački jezik kao što su kursevi njemačkog jezika, nastava na daljinu, ljetna škola njemačko jezika u Beču i Gracu, prevođenje.

Možete da prisustvujete i učestvujete i na prezentaciji i na radionici ili na jednom ili drugom. Prezentacija počinje u 19.00 h i traje okvirno do 19.45 h, dok radionica počinje poslije prezentacije oko 19.45 h i traje do 20.30 h.

Učešće na prezentaciji i radionici je potpuno besplatno!

ŠTA? – “Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima!

KADA? – u srijedu, 24. aprila 2019. u 19.00 h

GDJE? – Narodna biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina na adresi Trg Kralja Petra I Karađorđevića, Bijeljina

Nagradno izvlačenje: Najsretnije očekuju vrijedne nagrade koje su za Vas pripremili Goethe-Institut BiH, Knjižara Buybook Sarajevo i Glossa-centar Bijeljina!

3 nagrade: 3 poklon paketa Goethe-Instituta BiH, Knjižare Buybook Sarajevo i Glossa-centra Bijeljina

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine i Knjižara Buybook su dugogodišnji saradnici Glossa – centra za njemački jezik!

Iz organizacijskih razloga je prijava obavezna i na prezentaciju i radionicu!

Prijavu možete izvršiti na broj telefona 065 472 224, na mail bijeljina@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Karađorđeva 45-47.

DOBRO DOŠLI!

SVE O GOETHE-ISPITIMA