fbpx

Želite se dodatno upoznati sa radom Glossa – centra za njemački jezik u Doboju? Potrebna vam je procjena znanja njemačkog jezika potpuno besplatno? Želite li ostvariti dodatni popust na kurs? Dani otvorenih vrata su odlična prilika za to!

Glossa – centar za njemački jezik Doboj vas poziva na događaj Dani otvorenih vrata koji će se održati u sedmici od 30.09.2019. do 04.10.2019. Događaj je posvećen ne samo polaznicima Glossa-centra, nego i svim građanima Doboja. Učešće na svim dijelovima ovog sedmičnog programa je potpuno besplatno.

Partneri događaja su Goethe-Institut Bosne i Hercegovine, Buybook, Plesni studio “Stage” Doboj i Malac genijalac Doboj koji će u okviru manifestacije imati i svoj kutak u kojem će posjetioci moći da preuzmu poklone koje su partneri pripremili.

Tokom trajanja događaja Dani otvorenih vrata u Glossa-centru Doboj možete:

• Da ostvarite popust na kurseve njemačkog jezika za odrasle u visini od 5%!
• Da uradite besplatan ulazni test i procijenite svoje znanje njemačkog jezika!
• Da učestvujete u nagradnoj igri.

Kako biste učestvovali u nagradnoj igri, jednostavno tokom sedmice Dani otvorenih vrata trebate da podijelite na društvenoj mreži Facebook sa zvanične Facebook-stranice Glossa-centra Doboj objavu od događaju, te da navratite u Glossa-centar Doboj i ostavite svoje podatke. Ukoliko tokom žurke izvučemo vaše ime i prezime za nagradu, jednostavno kao dokaz pokažite snimak ekrana sa objavom na društvenoj mreži, a nagrade su 1. nagrada 50% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket, 2. nagrada 30% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket i 3. nagrada 10% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket.
Pogram događaja Dani otvorenih vrata pored toga obuhvata i sljedeće:

1. PROJEKCIJA NJEMAČKOG FILMA – ponedjeljak, 30.09.2019. od 19:00h; prostorije Glossa-centra Doboj, Ul. Svetog Save 24, zgrada bivšeg “Radnika”, I sprat, desno. Glossa – centar za njemački jezik u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine prikazuje film “Ko ranije umre, duže je mrtav” (njem. “Wer früher stirbt ist länger tot”). U pitanju je popularna njemačka komedija prvi put predstavljena u kinima 2006. godine. Film prikazujemo sa titlovima na BHS jezik. Glossa-centar će za sve posjetioce pripremiti piće i grickalice.

2. QUIZABEND – VEČE KVIZA – utorak, 01.10.2019 od 19:00h; caffe bar “Hemingway” Doboj, Ul. Vojvode Mišića 54. U pićima ćete moći da učestvujete po promotivnim cijenama. Ovaj kviz će vam pomoći da bolje upoznate Njemačku i da se sigurno zabavite. Naravno, za one najupornije učesnike koji pokažu najbolje znanje, pripremili smo i prikladne nagrade:
• 1. nagrada: CD za učenje njemačkog jezika i Glossa poklon paket;
• 2. nagrada: njemačko pivo i Glossa poklon paket;
• 3. nagrada: njemački slatkiši i Glossa poklon paket.

3. RADIONICA ZA DJECU “HERBSTREISE DURCH DEUTSCHLAND” (“JESENJE PUTOVANJE KROZ NJEMAČKU”) – srijeda, 02.10.2019. od 18:00h; prostorije Glossa-centra Doboj, Ul. Svetog Save 24, zgrada bivšeg “Radnika”, I sprat, desno. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4-10 i 10-14 godina. Djeca će imati priliku da učestvuju i u kvizu, te da uče o tradiciji i kulturi zemalja njemačkog govornog područja, što će svakako pomoći i njihovom boljem učenju nejmačkog jezika. Glossa-centar će za sve učesnike pripremiti i male poslastice i poklone.

4. RADIONICA “UVID U FORMU GOETHE-ISPITA” – četvrtak, 03.10.2019. od 19:00h; prostorije Glossa-centra Doboj, Ul. Svetog Save 24, zgrada bivšeg “Radnika”, I sprat, desno. Ovo je događaj koji bi trebali posjetiti svi oni koji žele da polažu Goethe-ispit na bilo kojem nivou! Jedinstvena je prilika da razgovarate sa sertifikovanim ispitivačima Goethe-Instituta, uradite konkretne zadatke koji su po formi poput onih sa ispita i dobijete praktične savjete za uspješniji rezultat na ispitu.

5. ŽURKA U KAFE “HEMINGWAY” – petak, 04.10.2019. od 20:00h; caffe bar “Hemingway” Doboj, Ul. Vojvode Mišića 54. Očekuje vas odlična zabava uz jedno besplatno piće (za prvih 50 posjetilaca), grickalice, velika rođendanska torta, muzika uživo ali i nagradna igra. Kako biste učestvovali u nagradnoj igri, jednostavno tokom semice Dani otvorenih vrata trebate da podijelite na društvenoj mreži Facebook sa zvanične Facebook-stranice Glossa-centra Doboj objavu od događaju, te da navratite u Glossa-centar Doboj i ostavite svoje podatke. Ukoliko tokom žurke izvučemo vaše ime i prezime za nagradu, jednostavno kao dokaz pokažite snimak ekrana sa objavom na društvenoj mreži. Fond nagrada obuhvata:
• 1. nagrada 50% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket;
• 2. nagrada 30% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket;
• 3. nagrada 10% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket.

Za dodatne informacije kontaktirajte Glossa – centar za njemački jezik Doboj putem doboj@glossa.ba ili 065 930 053.

Dobro došli na Dane otvorenih vrata u Glossa-centar Doboj!