fbpx

Želite se dodatno upoznati sa radom Glossa – centra za njemački jezik u Tuzli? Potrebna vam je procjena znanja njemačkog jezika potpuno besplatno? Želite li ostvariti dodatni popust na kurs? Dani otvorenih vrata su odlična prilika za to!

Glossa – centar za njemački jezik Tuzla vas poziva na događaj Dani otvorenih vrata koji će se održati u sedmici od 21.10.2019. do 25.10.2019. Događaj je posvećen ne samo polaznicima Glossa-centra, nego i svim građanima Tuzle i okoline i svim ostalim zainteresovanima. Učešće na svim dijelovima ovog sedmičnog programa je potpuno besplatno.

Partneri događaja su Goethe-Institut Bosne i Hercegovine, Kniižara Buybook Sarajevo, Predškolska ustanova “Setna porodica” Tuzla i mnoi drugi.

Tokom trajanja događaja Dani otvorenih vrata u Glossa-centru Tuzla možete:

• Da ostvarite popust na kurseve njemačkog jezika za odrasle u visini od 5%!
• Da uradite besplatan ulazni test i procijenite svoje znanje njemačkog jezika!
• Da učestvujete i prisustvujete programu u toku sedmice Dana otvorenih vrata!

1. OKTOBERFEST AFTERPARTY U PUBU “NARDI” TUZLA – ponedjeljak, 21.10.2019. od 20:00h; “Nardi pub” Tuzla, Ul. Hadžibakirbega Tuzlića 3. Očekuje vas odlična zabava uz jedno besplatno piće (za prvih 50 posjetilaca), grickalice, tradicionalno njemačko jelo, muzika uživo ali i nagradno izvlačenje. Fond nagrada obuhvata:
• 1. nagrada: mala bačva Paulane piva, 50% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket;
• 2. nagrada: Paulaner set, 30% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket;
• 3. nagrada: Paulaner pivo, tradicionalna krigla, 10% popusta na kurs njemačkog jezika i Glossa poklon paket.

2. PROJEKCIJA NJEMAČKOG FILMA – utorak, 22.10.2019. od 19:00h; prostorije Glossa-centra Tuzla, Ul. Džafer Mahala 1-Skver (II sprat iznad Azela). Glossa – centar za njemački jezik u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine prikazuje film “Ko ranije umre, duže je mrtav” (njem. “Wer früher stirbt ist länger tot”). U pitanju je popularna njemačka komedija prvi put predstavljena u kinima 2006. godine. Film prikazujemo sa titlovima na BHS jezik. Glossa-centar će za sve posjetioce pripremiti piće i grickalice.

3. RADIONICA ZA DJECU “NJEMAČKI JEZIK KROZ ZABAVU I IGRU” U SARADNJI SA VRTIĆEM “SRETNA PORODICA” TUZLA – utorak, 22.10.2019. od 10:00h; prostorije Glossa-centra Tuzla, Ul. Džafer Mahala 1-Skver (II sprat iznad Azela). Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7/8. Kroz ovu radionicu djeci želimo omogućiti učenje njemačkog jezika uz muziku, igru i zabavu, što će im pružiti priliku da nauče zanimljive pojmove na njemačkom jeziku i ispolje svoju kreativnost. Glossa-centar će za sve učesnike pripremiti i male poslastice i poklone.

4. KOMUNIKACIJSKA RADIONICA “KAFFEE UND KUCHEN MIT LISA” – PETAK, 25.10.2019. od 19:00h; prostorije Glossa-centra Tuzla, Ul. Džafer Mahala 1-Skver (II sprat iznad Azela). Svi ljubitelj njemačkog jezika će imati priliku da provedu zabavno veče sa izvornim govornikom njemačkog jezika Lisom Krause. Naša saradnica Lisa Krause i naši predavači su za vas pripremili kafu i kolače (Kaffee und Kuchen), kao i razne igre i muziku. Iskoristite priliku da svoje znanje iz njemačkog jezka iskušate u razgovoru sa izvornim govornikom njemačkog jezika! Sve vježbe i igre smo prilagodili različitim nivoima znanja. 

Za dodatne informacije kontaktirajte Glossa – centar za njemački jezik Tuzla putem tuzla@glossa.ba ili 061 571 561.

Dobro došli na Dane otvorenih vrata u Glossa-centar Tuzla!