Sretan 8. mart – Dan žena!

Alles Gute zum Weltfrauentag!

Glossa – centar za njemački jezik Derventa je pripremio povodom 8. marta – Dana žena dodatni popust u visini od 10% na kurseve njemačkog jezika, i to samo za žene (nove polaznice)!

Drage dame, iskoristite priliku i posjetite naš Centar u petak, 8. marta od 17.00 h do 22.00 h i upišite se na kurs njemačkog jezika te ostvarite na taj način pravo na dodatni popust u visini od 10%! Nalazimo se u ulici Cara Lazara 45 (zgrada Derventskog lista). 

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. marta svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih historijskih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

“Prijateljska riječ ne košta ništa, a ipak je najvrednija od svih poklona.” – Daphne du Maurier (Spisateljica)

Za više informacija o ponudi za 8. mart i o ostalim našim uslugama nas možete kontaktirati na broj telefona 066 848 261, mailom na derventa@glossa.ba ili u našim prostorijama u ulici Cara Lazara 45 (zgrada Derventskog lista) svakim radnim danom od 17.00 h do 22.00 h.

Dobro nam došle!