fbpx

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine u saradnji sa Glossa – centrom za njemački jezik Banja Luka organizuje Goethe-ispit u Banjoj Luci na nivoima A1, A2, B1, B2 i C1. Svi ispiti će se održavati u prostorijama Glossa-centra Banja Luka (Vidovdanska 39).

Termine održavanja ispita, rokove prijave i termine pripremne nastave u Glossa-centru Banja Luka možete pronaći u produžetku:

Termin održavanja ispita Prijava (od – do) Termin pripremne nastave
08. – 09.3.2018. 12. – 23.02.2018. 03. – 04.3.2018.

Pripremna nastava će se održati u svim Glossa-centrima. Za opširnije informacije o pripremnoj nastavi izvan Banja Luke kontaktirajte svoj najbliži Glossa – centar za njemački jezik.

Sve dodatne informacije možete potražiti putem mejla ispit@glossa.ba ili telefonom na broj +387 51 961 361.

Važna napomena:

Održavanje ispita na pojedinim nivoima zavisi od broja prijavljenih kandidata. Goethe-Institut Bosne i Hercegovine zadržava pravo otkazivanja određenog ispita, ukoliko na određenom nivou ne bude prijavljen neophodan broj kandidata.

Zašto Goethe-ispit?

Pristupanjem provjeri znanja i nakon što položi Goethe-ispit, kandidat stiče međunarodno priznati Goethe-sertifikat. Ovaj sertifikat predstavlja prestižnu potvrdu o znanju njemačkog jezika, kojom kandidati mogu dokazati svoje znanje tamo gdje im je to neophodno (prilikom zapošljavanja, upisa u školu ili na fakultet i sl.). Tako što položi Goethe-ispit polaznik pokazuje svoje znanje iz njemačkog jezika iz svih oblasti komunikacije: govor, razumijevanje pročitanog teksta, vještina slušanja, pismeno izražavanje. Na taj način Goethe-sertifikat služi kao detaljna potvrda o jezičkom znanju polaznika.