Učenje njemačkog jezika i upoznavanje sa kulturom zemalja njemačkog govornog područja može biti veoma zabavno – uz kreativne radionice Glossa – centra za njemački jezik!

I ovaj put učenje njemačkog jezika činimo zabavnim i kreativnim kroz još jednu radionicu. Po prvi put u Tuzli: Poetry Slam radionica za tinejdžere!

U srijedu, 17.10.2018. sa početkom u 17.00 h Glossa – centar za njemački jezik Tuzla u prostorijama JUMS Elektrotehničke škole Tuzla organizuje Poetry Slam radionicu, na kojoj će se svi zainteresovani osnovci 8. i 9. razreda i srednjoškolci 1.-4. razreda imati priliku da se upoznaju sa tehnikama pisanja kreativnih tekstova na njemačkmom jeziku.

Učesnici radionice će kroz njemačku muziku i stihove da upoznaju dijelove kulture njemačkog govornog područja, pri tome će uz odrešene tehnike biti u ulozi kreatora stihova na odrešenu temu!

Voditelj radionice je mladi, ali iskusni Damir Gredelj iz Banje Luke koji je više puta bio voditelj projekata Poetry Slama. Damir je inače i profesor njemačkog jezika u Glossa-centru.

Pozivamo sve zainteresovane učenike 8. i 9. razreda osnovnih škola i učenike 1.-4. razreda srednjih škola iz Tuzle i okoline da nam se pridruže!

Grupu koja od ostalih učesnika za svoje rezultate na radionici dobije najveći aplauz nagrađujemo vrijednom nagradom!!!

Obećavamo zabavu i dobro druženje uz sokove i grickalice gratis!

Učešće je besplatno!

Šta je to Poetry Slam?
U kasnim 80-tim, Marc Kelly Smith, pjesnik i građevinski radnik, počeo je da koristi slam poeziju kao platformu za društvene teme. Sam termin slem poezije je krovni termin za sve pjesme koje se izvode pred publikom, u takmičarskom okruženju, koristeći glas, geste, ritam i tempo kako bi što vjerodostojnije prenijeli značenje pjesme. U suštini ne postoje formalna pravila ili struktura pisanja slem poezije, kao što ni gramatička/pravopisna pravila nisu obavezna sve dok je poruka jasna. Iako su česta tema društveno-političke situacije, slem poezija obuhvata širi spektar područja.

ŠTA? – Poetry Slam radionica

KADA? – u srijedu, 17.10.2018. u 17.00 h

GDJE? – u prostorijama JUMS Elektrotehničke škole Tuzla, Muhameda Hevaije Uskufija 2, 75000 Tuzla

Za više informacija nas možete kontaktirati na broj telefona 061 571 561, na mail tuzla@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela) svakim radnim danom od 16.00 h do 22.00 h i subotom od 8.00 h do 12.30 h.

POETRY SLAM RADIONICA! DOBRO NAM DOŠLI!