fbpx

Učenje njemačkog jezika i upoznavanje sa kulturom zemalja njemačkog govornog područja može biti veoma zabavno – uz kreativne radionice Glossa – centra za njemački jezik!

I ovaj put učenje njemačkog jezika činimo zabavnim i kreativnim kroz još jednu radionicu. Po prvi put u Brčkom: Poetry Slam radionica za tinejdžere!

U četvrtak, 20.12.2018. sa početkom u 10.30 h u IV OS i u 12.30 h u II OS Glossa – centar za njemački jezik Brčko organizuje Poetry Slam radionicu, na kojoj će se svi zainteresovani učenici iz II OS i IV OS imati priliku da se upoznaju sa tehnikama pisanja kreativnih tekstova na njemačkmom jeziku.

Učesnici radionice će kroz njemačku muziku i stihove da upoznaju dijelove kulture njemačkog govornog područja, pri tome će uz odrešene tehnike biti u ulozi kreatora stihova na odrešenu temu!

Voditelj radionice je mladi, ali iskusni Damir Gredelj iz Banje Luke koji je više puta bio voditelj projekata Poetry Slama. Damir je inače i profesor njemačkog jezika u Glossa-centru.

Prva dva mjesta nagrađzujemo vrijednim nagradama!

Učešće je besplatno!

Šta je to Poetry Slam?
U kasnim 80-tim, Marc Kelly Smith, pjesnik i građevinski radnik, počeo je da koristi slam poeziju kao platformu za društvene teme. Sam termin slem poezije je krovni termin za sve pjesme koje se izvode pred publikom, u takmičarskom okruženju, koristeći glas, geste, ritam i tempo kako bi što vjerodostojnije prenijeli značenje pjesme. U suštini ne postoje formalna pravila ili struktura pisanja slem poezije, kao što ni gramatička/pravopisna pravila nisu obavezna sve dok je poruka jasna. Iako su česta tema društveno-političke situacije, slem poezija obuhvata širi spektar područja.

ŠTA? – Poetry Slam radionica

KADA I GDJE? – u četvrtak, 20.12.2018. u 10.30 h u IV OS, Bulevar mira 14 a i u četvrtak, 20.12.2018. u II OS, Vase Pelagić 6

Za više informacija nas možete kontaktirati na broj telefona 066 305 888, na mail brcko@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Bulevar mira 4 svakim radnim danom od 16.00 h do 22.00 h.

POETRY SLAM RADIONICA! DOBRO NAM DOŠLI!