Glossa – centar za njemački jezik Tuzla za ljubitelje njemačkog jezika uvijek pripremi nešto novo i inovativno. Ovaj put je riječ o radionici “Na putovanju uz njemački jezik” koja se održava po prvi put.

Radionica “Na putovanju uz njemački jezik”: utorak, 26.06.2018. u 19.00 h

Na radionici Glossa-centar učesnike časti koktelčićima i voćnom salatom kako bi situacije bile što realnije.

Za one koji rado putuju je svaki trenutak pravi trenutak da se krene da manje ili veće putovanje, ali nesumnjivo je to da je ljeto vremenski period kada najviše vremena imamo za to, i to zbog raspusta, godišnjih odmora itd. Razmišljali smo kako da Vam putovanje bar malo olakšamo i došli do zaključka da je vrijeme za radionicu “Na putovanju uz njemački jezik”! Bilo da ćete ići na veće ili manje putovanje, na putovanje unutar države ili u inostranstvo ili jednostavno želite da proširite i/ili ponovite vokabular, ova radionica je pun pogodak! Njemački jezik će Vam zasigurno pomoći da se bolje snađete i da uđete lakše u komunikaciju sa drugima bilo da idete u njemačko govorno područje ili ne, jer je općepoznato da stanovnici njemačkog govornog područja mnogo i rado putuju po cijelom svijetu.

Krenimo zajedno na naše malo, zajedničko putovanje: radionica “Na putovanju uz njemački jezik”!!!

Dođite u utorak, 26.06.2018. u 19.00 h u prostorije Glossa – centra za njemački jezik Tuzla gdje ćete uz radionicu “Na putovanju uz njemački jezik” naučiti između ostalog:

  • prijem i pozdravljanje na recepciji
  • pozdraviti se i zahvaliti
  • pitati za informacije vezano za smještaj
  • kako rezervisati smještaj telefonom mailom i lično
  • popuniti formular
  • simulirati realne situacije (razgovor na recepciji, žalbe, molbe, neformalni razgovori sa drugim turistima itd.)
  • itd.

Kako bi ugođaj bio što bolji i realniji, voditelji radionice su se potrudili da pripreme što realnije situacije, što ćete imati priliku i sami da vidite (npr. pult na recepciji, restoran, telefon u sobi, koktel bar i sl.).

Učešće je besplatno, a broj mjesta ograničen. Potrebne su prijave za radionicu, a prijaviti se može svako, bez obzira da li ima predznanje iz njemačkog jezika ili ne.  Vježbe i zadaci su prilagođeni različitim nivoima poznavanja njemačkog jezka.

Glossa – centar za njemački jezik Tuzla ne bi bio to što jeste da se i ovaj put ne časti, i to ovaj put u skladu sa temom: koktelčići i voćna salata! Sve u duhu ljeta, putovanja i dobrog raspoloženja!

Prijavite se pozivom na broj 061 571 561, mailom na tuzla@glossa.ba ili lično u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Tuzla u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela).

ŠTA? – radionica “Na putovanju uz njemački jezik”

KADA? – u utorak, 26.06.2018. sa početkom u 19.00 h

GDJE? – prostorije Glossa – centra za njemački jezik Tuzla u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela)

Dobro nam došli!