fbpx

Glossa_centar

Danom otvorenih vrata Glossa-centar je svim građanima Brčkog pružio mogućnost da posjete prostorije ove savremene škole njemačkog jezika, čime su svi zainteresovani dobili uvid u najefektivnije metode učenja ovog stranog jezika. Pored kurseva njemačkog jezika, predstavnici Glossa – centra za njemački jezik su svim prisutnim predstavili svoj kulturno zabavni program, ali i saradnju sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine, koju ovaj jezički centar ostvaruje već dugi niz godina.

Posjetioci su ovom manifestacijom dobili priliku da učestvuju u mnogobrojnim radionicama, ali i kvizu kojim su dodjeljene vrijedne nagrade poput besplatnog kursa njemačkog jezika. Pored toga su svi građani, koji su posjetili Glossa-centar u okviru dana otvorenih vrata, ostvarili popust na kurs njemačkog jezika u visini od 10%.

Jens Wagner, predstavnik Njemačke ambasade, je izjavio da je rad Glossa-centra poseban doprinos širenju njemačkog jezika na ovim prostorima, ali prije svega i jedinstvena prilika za sve građane da nauče ovaj strani jezik prema najsavremenijim metodama učenja.
Heinrich Stricker, direktor Jezičkog odjela, je u više navrata izjavio da je saradnja Goethe-Instituta i Glossa-centra od posebnog značaja za kvalitetnu i uspješnu nastavu njemačkog jezika te da će građani Brčko distrikta od sada imati priliku da steknu potrebne komunikacijske vještine na njemačkom jeziku, ali i da se zabave kroz učenje.

Glossa–centar Banja Luka je prvi akreditovani centar za njemački jezik od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine. Njemački Goethe-Institut je bliski saradnik Glossa – centra za njemački jezik na polju kurseva njemačkog jezika, internacionalno priznatih Goethe-ispita, stručnog usavršavanja nastavnog kadra, kao i kulturno-zabavnog programa. Pored Goethe-Instituta, strateški partner Glossa-centra je i Filološki fakultet, Odsjek za njemački jezik i književnost u Banjoj Luci.
Glossa_centarr
Glossa – centar za njemački jezik organizuje kurseve njemačkog jezika u osam poslovnica širom Bosne i Hercegovine.
Pored mnogobrojnih građana Brčkog, Danu otvorenih vrata su prisustvovali i čelni ljudi Goethe-Instituta (Heinrich Stricker, direktor Jezičkog odjela), Njemačke ambasade (Jens Wagner), šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Mara Matkić, šef Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Slavoljub Bašić, direktor Pedagoške institucije Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Slobodan Ristić, direktorica JU Gimnazije „Vaso Pelagić“ Brčko Azra Sadiković i direktor Omladinskog centra „Vermont“ Damir Radenković.

Izvor: http://brckonavezi.com/v1/otvoren-glossa-centar-za-njemacki-jezik-u-brckom/