U Glossa – centru za njemački jezik Tuzla počinje novi kurs: Komunikacijski kurs njemačkog jezika!

Prijavite se!

Dvije produktivne vještine (pored dvije reproduktivne – slušanje i čitanje) pri savladavanju stranog jezika su pisanje i govor. Prilikom učenja jezika na pismenu i usmenu komunikaciju je potrebno obratiti posebnu pažnju, jer se pomoću njih sporazumijevamo u realnim situacijama. Iz tog razloga smo osmislili posebnu vrstu kursa u čijem fokusu će biti uparvo komunikacija: Komunikacijski kurs njemačkog jezika!

Glossa – centar za njemački jezik Tuzla u svojoj nastavi svakako posveti pažnju i komunikaciji, no, ovaj kurs je prilika da se ovim vještinama, pisanju i govoru, posveti dodatna pažnja i da se svim zainteresovanim olakša učenje nejmačkog jezika. Ovaj kurs svakako će pomoći i da se riješimo straha od komunikacije na njemačkom jeziku i da se bolje snađemo u određenim trenucima.

  • Kurs će se održavati jednom sedmično po dva školska časa, tj. četvrtkom od 19.00 h do 20.30 h. 
  • Kurs možete pohađati i ako imate predznanje iz njemačkog jezika i ako nemate. Materijali i nastava su prilagođeni svim nivoima znanja.
  • Cilj kursa je da polaznici bolje savladaju pismenu i usmenu komunikaciju, da se oslobode pri razgovoru pomoću za to osmišljenih zadataka te da znaju kako lakše napisati nešto što treba u pismenoj formi.
  • Polaznici će na kursu imati priliku da rade razne vježbe kojima će učini i usavršavati svoje komunikacijske vještine te će simulirajući realne, autentične situacije moći da oprobaju naučeno (npr. pisanje žalbe, ispunjavanje formulara, razgovor u restoranu, u supermarketu, kod ljekara itd.).
  • Nastava je kreativna, zabavna i neopterećujuća – polaznici kursa će savladavati materiju postepeno i lagano kroz kratke filmove, muziku, glumu, radne listove, nastavne materijale i sl.
  • Polaznici za ovaj kurs ne treba da kupuju udžbenike. Svi materijali su posebno osmišljeni i nastavnici ih stavljaju polaznicima gratis na raspolaganje.
  • Plaćanje je u ratama. Jedna rata je samo 45,00 KM (promotivna cijena).

Broj mjesta je ograničen! Prijavite se na vrijeme i obazbijedite sebi mjesto!

Prijave na telefon 061 571 561, na mail tuzla@glossa.ba ili lično u našim prostorijam au ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela) svakim radnim danom od 15.00 h do 22.00 h.

DOBRO NAM DOŠLI!