fbpx

Nastavnici Glossa – centra za njemački jezik su i ove godine učestvovali na već devetom po redu Kongresu nastavnika njemačkoj jezika, koji je organizovao Goethe-Institut Bosne i Hercegovine. Kongres je ove godine održan na Banji Vrućici u Tesliću, gdje su nastavnici imali priliku da posjećuju radionice i predavanja stručnjaka iz različitih oblasti, poput metodike nastave njemačkog jezika, neurodidaktike te nastave za djecu školskog i predškolskog uzrasta.

Među predavačima kongresa je bila i dr Marion Grein, koja je izlagala na temu „Kako uči čovjek? Pregled trenutnih istraživanja“. Za nastavnike Glossa-centra ovaj događaj je jedan od programa u nizu, koji za cilj ima njihovo stručno usavršavanje, a samim tim i dodatno poboljšanje kvaliteta nastave.

Za polaznike Glossa-centra to znači uspješno učenje njemačkog jezika i naravno kvalitetnu pripremu za polaganje ispita Goethe-Instituta. Jedna od centralnih tema Kongresa je bila i nastava za djecu predškolskog i školskog uzrasta, što je od posebnog značaja za nastavnike Glossa-centra koji sprovode nastavu za najmlađe.