Ljeto je godišnje doba koje pruža mnogo zabave, avantura i druženja, ali je sigurno i prilika za mlade da spoje ugodno sa korisnim. Upravo iz tog razloga u Glossa – centru za njemački jezik Banja Luka organizujemo poseban ljetni kurs njemačkog jezika za omladinu uzrasta od 14 do 16 godina. Program ovog kursa je posebno prilagođen djeci navedenog uzrasta, dok za one mlađe Glossa-centar organizuje posebne ljetne kurseve njemačkog jezika za djecu.

Nastava prema uzoru na ljetnu školu u Beču i Gracu

Ljetni kurs njemačkog jezika za omladinu je odličan način za kvalitetno iskorištenu ljetnu školsku pauzu, jer pored učenja njemačkog ne izostavlja ni za mlade vrlo bitan faktor zabave, druženja i upoznavanja novih prijatelja. Koncept nastave se velikim dijelom zasniva na provjerenom programu Glossa Sommer – internacionalne ljetne škole Glossa-centra u Beču i Gracu.

Zahvaljujući tome, djeca ne uče njemački jezik samo u prostorijama Glossa-centra koristeći udžbenike i druge nastavne materijale. Njihovo okruženje postaje učionica – nastava se održava u prirodi, tokom posjete izložbama ili drugim kulturnim događajima, za vrijeme gledanja njemačkog filma i u mnogim drugim situacijama u kojima najmlađi mogu realno koristiti stečeno jezičko znanje.

Naš ljetni kurs njemačkog jezika za omladinu je prilika samim tim prilika da djeca dožive ljeto sa svim njegovim čarima, a da pri tome napreduju na polju učenja stranog jezika.

Zašto upisati dijete na Sommerkurs 4 – ljetni kurs njemačkog jezika za omladinu?

Mnogo je dobrih razloga da se vaše dijete pridruži jednoj od grupa Sommerkurs 4. U produžetku ćemo navesti neke od njih:

  • Učionica nema zidove! Nastava se održava i izvan naših prostorija: u našem dvorištu, tokom posjete muzeju, u parku ili tokom druženja na sladoledu. Djeca uče jezik u realnom okruženju i zabavljaju se, bez osjećaja da su u školi.
  • Svaki dan na kursu ima svoj zaseban cilj. Shodno tome je moguće pauzirati kurs u svakom trenutku i učenje nastaviti npr. nakon godišnjeg odmora.
  • Nastava je organizovana prema programu Glossa Sommer, naše internacionalne ljetne škole njemačkog jezika u Beču i Gracu.
  • Glossa Online – vaša djeca će u nastavi koristiti i jednu od najsavremenijih platformi za učenje na daljinu (onlina učenje) i upoznati se sa principom rada na istoj.
  • Djeca su pod stalnim nadzorom stručnih nastavnika i pedagoga Glossa-centra.
  • Informisani ste o napretku vašeg djeteta kada god to poželite.
  • Tri puta sedmično po četiri časa – jedan čas košta svega 3 KM, a cijeli kurs maksimalno 180 KM.

Dobro došli na ljetni kurs njemačkog jezika za omladinu – Sommerkurs!

Prvi kursevi počinju već 25.6.2018.!

UPIS U TOKU!

051961361 ili banjaluka@glossa.ba

Pogledajte sve fotografije sa prošlogodišnjih ljetnih kurseva za djecu i omladinu na našoj zvaničnoj Facebook-stranici www.facebook.com/glossacentar.