Ukoliko planirate da polažete ispit Goethe-Instituta u jednom od narednih rokova ili želite da naučite njemački jezik bržim intenzitetom, ljetni kursevi njemačkog jezika u Glossa-centru Bihać su pravo vrijeme da započnete učenje! Uz intenzivne ljetne kurseve njemačkog jezika ćete se detaljno i blagovremeno pripremiti za ispit ili naučiti njemački jezik do te mjere da sa početkom septembra mjeseca možete pohađati kurs na jednoj ljestvici više nego prvobitno planirano.

Ekstra-intenzivni ljetni kursevi njemačkog jezika za odrasle

Ako želite svakodnevno posjećivati nastavu i brzo napredovati u učenju njemačkog jezika, ekstra-intenzivni kursevi njemačkog jezika u Glossa-centru predstavljaju pravi izbor. Uz trajanje kursa od svega tri sedmice svakodnevnim učenjem (od ponedjeljka do petka) ili za oko četiri sedmice (od ponedjeljka do četvrtka) u jutarnjim ili večernjim terminima dolazite do cilja korak po korak. Ekstra-intenzivni kursevi vam nude jednak kvalitet nastave i isti fond časova kao i kursevi redovnog intenziteta uz ubrzan tempo učenja.

PRIJAVITE SE NA EKSTRA-INTENZIVNI ILI INTENZIVNI LJETNI KURS ILI POTRAŽITE DODATNE INFORMACIJE: 

062079929 i bihac@glossa.ba

Intenzivni kursevi

Planirajte učenje nešto sporijim intenzitetom, ali i dalje dovoljno brzo da biste završili svu nastavu tokom ljeta uz intenzivne kurseve. Pohađajući nastavu tri ili četiri puta sedmično i dalje posjećujete intenzivni kurs sa nešto dužim trajanjem od ekstra-intenzivnog kursa. I ovaj oblik učenja će vas pripremiti za polaganje Goethe-ispita i pomoći da usvojite sva potrebna znanja.

Specijalni kurs ThemaPlus

Ovaj kurs pod nazivom „ThemaPlus“ objedinjuje nastavne sadržaje kurseva B1 i B2, uz obradu tema koje nisu bile sadržane u navedenim nivoima i koje su odabrane na osnovu procjene zahtjeva naših polaznika. TehmaPlus je na taj način dodatak kursevima B1 i B2.

Šta Vam nudi kurs “ ThemaPlus“?

Ukoliko želite da poboljšate svoje jezičke kompetencije, posebno vještinu govora, onda je ThemaPlus pravi izbor! Nastava će se odvijati dva puta sedmično u trajanju od 90 minuta, a ukupno trajanje kursa je deset sedmica. U okviru kursa će se ponavljati neophodni nastavni sadržaji za polaganje Goethe-ispita B2, što obuhvata slušanje, izlaganje prezentacije, komentarisanje teme itd. Obuhavćene su tema poput medicine, ekonomije, psihologije, svakodnevne aktivnosti poput otvaranja računa u banci i još sličnih sadržaja. U nastavu su integrisani multimedijalni sadržaji koji dodatno podstiču razvoj vještine govora i slušanja.

Ukoliko ste završili određen nivo B1 ili B2, te smatrate da biste još mogli poraditi na određenim sadržajima, proširiti vokabular, te poboljšati način izražavanja ili prosto osvježiti svoje znanje njemačkog jezika, onda je kurs „ThemaPlus“ pravi izbor za vas!

Trajanje kursa: 6 sedmica

Termini: ponedjeljak, srijeda i petak po 2 školska časa

Broj školskih časova: 36

Zašto učiti njemački jezik u Glossa-centru? Navodimo pet razloga!

  1. Nastavu vode profesori njemačkog jezika koji su ujedno sertifikovani ispitivači Goethe-Instituta.
  2. Kurs vas priprema da govorite, pišete i razumijete ono što slušate i čitate na njemačkom jeziku.
  3. Nakon svakog nivoa ste spremni za polaganje Goethe-ispita i upoznati ste sa njegovom formom.
  4. Ono što učite, to i primjenjujete – nastava je organizovana tako da koristite stečena znanja i vještine komunikacije.
  5. Nastavnik je tu za vas – pratimo vaš napredak i savjetujemo kako ćete postići svoj maksimum.

UPIS U TOKU!

062079929 i bihac@glossa.ba

Posted in Banja LukaNovosti.