Jesen je pravo vrijeme da izaberemo neku aktivnost za predstojeće kišne i hladnije dane, ali da ta aktivnost bude zabavna i korisna. Koja bi to aktivnost mogla biti? Odgovor glasi: upisati kurs njemačkog jezika u Glossa – centru za njemački jezik Prijedor! 

U Prijedoru je počeo zvanični jesenji upisni rok za kurseve njemačkog jezika za odrasle ili djecu u Glossa – centru za njemački jezik Prijedor! Svi zainteresovani građani od mogu upisati kurs njemačkog jezika za odrasle ili djecu! 

Nastava u Glossa-centru za njemački jezik se temelji na principima i standardima koje između ostaloga nalaže i Goethe-Institut i same potrebe naših polaznika. Nastava je koncipirana tako, da je fokus na primjenivosti usvojenog znanja.

Kursevi njemačkog jezika za odrasle:

Odaberite odgovarajući termin i intenzitet pohađanja nastave i vaš kurs njemačkog jezika u Glossa-centru može da počne! U mogućnosti ste da birate između kurseva bržeg (četiri ili pet puta sedmično) i sporijeg (dva ili tri puta sedmično) intenziteta. Individualizovani pristup u nastavi i praćenje napretka svakog polaznika osigurava vaše dobre rezultate tokom učenja njemačkog jezika. Naša nastava nije vezana samo za učionicu! Bogat kulturni i zabavni program omogućavaju zanimljivo učenje na zabavan način. Naša edukativna putovanja u zemlje njemačkog govornog područja, filmske večeri ili jezičke radionice predstavljaju bogat dodatni program u kojem mogu uživati svi naši polaznici. Kursevi njemačkog jezika za odrasle su namijenjeni osobama od 16 i više godina.

Kursevi njemačkog jezika za djecu:

Kursevi za djecu spajaju napredak u učenju njemačkog jezika i zabava! To potvrđuju mnogobrojni mališani koji uče njemački jezik u našim centrima. Na osnovu temeljite prethodne stručne procjene naših profesora i pedagoga svako dijete pohađa kurs koji najviše odgovara zahtjevima djeteta. Dječiji kursevi se odlikuju i bogatim dodatnim programom, poput filmskih projekcija, velikih dječijih priredbi, maskenbala ili izleta i nastave u prirodi. Stručni tim profesora njemačkog jezika i pedagoga konstantno prati napredak djeteta i njegov razvoj kroz našu nastavu njemačkog jezika i sve dodatne aktivnosti. Pored standardnih kurseva za djecu, nudimo i sljedeće kurseve.

Prijavite se na kurs njemačkog jezika za odrasle ili za djecu:

065/679-952

prijedor@glossa.ba

Vožda Karađorđa 14/1, 79101 Prijedor

Deutsch ist super!

Posebno bismo izdvojili:

Naši predavači su certifikovani ispitivači od strane Goethe-Instituta

Naši predavači ne samo da redovno posjećuju interna stručna usavršavanja nego su učesnici i na seminarima i radionicama koje organizuje Goethe-Institut Bosne i Hercegovine. Posebno smo ponosni da je većina naših predavača certifikovana od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine, kao i da ostatak naših predavača prolazi proces certifikovanja. To znači da su predavači Glossa-centra učestvovali u nizu obuka kako bi bili spremni da budu ispitivači na ispitima i da svoje polaznike adekvatno pripreme za polaganje.

Naši Centri u Tuzli i Banjoj Luci u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine organizuju Goethe-ispite.

Naučite i vi uspješno njemački jezika uz Glossa-centar i pripremite se za polaganje međunarodno priznatog Goethe-ispita.

Centrala Glossa – centra za njemački jezik je akreditovana od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine.

Akreditacija je na našim prostorima relativno nov i nepoznat pojam. Odnosi se na postupak kojim odgovarajuća strukovna organizacija ocjenjuje i potvrđuje da li profesionalac ili profesionalna ustanova zadovoljava unaprijed definisane standarde.

U našem slučaju Goethe–Institut Bosne i Hercegovine davanjem akreditacije našoj centrali potvrđuje kvalitet kurseva njemačkog jezika kao i kvalitetan nastavni kadar. Poslovanje Glossa-centra Banja Luka odgovara zahtijevnim standardima Geothe–Instituta. Saradnja Goethe–Instuta i našeg Centra podrazumijeva i stručno usavršavanje predavača, savjetovanje iz oblasti metodike, didaktike i menadžmenta. Zato Goethe–Institut Bosne i Hercegovine redovno kontroliše kvalitet nastave i poslovanja u Glossa–centru.

Prolaznost od 98,3% naših polaznika na svjetski priznatom Goethe-ispitu je rezultat efikasne i uspješne saradnje između Goethe–Instituta Bosne i Hercegovine i Glossa-centra!