fbpx

Glossa – centar za njemački jezik Teslić i Kulturni centar Teslić u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine organizuje:

Goethe-ispiti od A do Ž: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima”

U ponedjeljak, 01. oktobra 2018. sa početkom u 18.00 h će se u prostorijama JUSC “Radolinka” (1. sprat) održati manifestacija pod nazivom “Goethe-ispiti od A do Ž: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima”. Partner događaja je Kulturni centar Teslić. 

Prezentaciju Goethe-ispita će vršiti Goethe-ispitivač koji je certifikovan od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji ima iza sebe dugogodišnje iskustvo kao ispitivač na Goethe-ispitima. Prisutni će imati priliku da saznaju:

  • šta je to zapravo Goethe-ispit,
  • čime se garantuje kvalitet,
  • koje mogućnosti pruža položeni Goethe-ispit na određenim nivoima,
  • koji su kriteriji da bi se položio ispit,
  • iz kojih dijelova se sastoji Goethe-ispit,
  • kako se najbolje pripremiti za Goethe-ispit na željenom nivou,
  • koji su naredni termini polaganja Goethe-ispita,
  • na šta da se obrati pažnja kod učenja njemačkog jezika.

Prisutni će moći da postavljaju pitanja o onome što ih dodatno zanima, a Goethe-ispitivač će odgovarati na licu mjesta što detaljnijim odgovorima. 

Radionicu će voditi nekoliko Goethe-ispitivača koji su takođe certifikovani od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo na Goethe-ispitima širom Bosne i Hercegovine. Radionica ima za cilj:

  • da učesnike upozna sa formom Goethe-ispita na svim nivoima,
  • da učesnici oprobaju svoje znanje na osnovu probnim dijelova Goethe-ispita na svim nivoima.

Budući da su predavači u Glossa – centru za njemački jezik Teslić ujedno i Goethe-ispitivači i da se u prostorijama Glossa-centra u Banjoj Luci i Tuzli u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine održavaju Goethe-ispiti, imat ćete mogućnost da se upoznate sa nekim od usluga Glossa-centra za njemački jezik kao što su kursevi njemačkog jezika, nastava na daljinu, ljetna škola njemačko jezika u Beču i Gracu, prevođenje.

Možete da prisustvujete i učestvujete i na prezentaciji i na radionici ili na jednom ili drugom.

Učešće na prezentaciji i radionici je potpuno besplatno!

ŠTA? – “Goethe-ispiti od A do Ž: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima” – partner događaja Kulturni centar Teslić

KADA? – u ponedjeljak, 01.10.2018. u 18.00 h

GDJE? – JUSC “Radolinka” (1. sprat), Krajiškog korpusa, Teslić

Nagradno izvlačenje: Najsretnije očekuje nagrada koju su za Vas pripremili Goethe-Institut BiH i Glossa-centar Teslić!

Za više informacija nas možete kontaktirati na broj telefona 065 288 870, na mail teslic@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Svetog Save 19 svakim radnim danom od 17.00 h do 22.00 h.

DOBRO DOŠLI!

GOETHE-ISPITI OD A DO Ž