fbpx

Dugogodišnji partner Goethe-Instituta, Glossa – centar za njemački jezik iz Banje Luke, ispunio je visoke uslove i postao prvi i jedini akreditovani centar ovog instituta u Bosni i Hercegovini.

U Banjoj Luci će se u povodu proslave ovog značajnog i novog partnerstva organizovati i svečana dodjela plakete Glossa-centru, 7. marta 2014. s početkom u 20 h.

Ovom događaju će prisustvovati brojne zvanice, među kojima i predstavnici Njemačke ambasade Sarajevo, Jens Wagner, ataše za kulturu ambasade Njemačke, Heinrich Stricker, direktor jezičkog odjela Goethe-Instituta, te drugi mnogobrojni partneri i prijatelji Instituta.

„Drago nam je da smo u Glossa-centru pronašli partnera koji njeguje isključivo njemački jezik i kulturu, te radi po najsavremenijim metodičko-didaktičkim osnovama“, kazao je Heinrich Stricker, dodajući da je Adriana Švraka, vlasnica Glossa-centra, dugogodišnja partnerica i trenerica na projektima Goethe-Instituta.

Kao partner Goethe-Instituta, Glossa – centar za njemački jezik organizuje kurseve njemačkog jezika na svim nivoima. Ovi kursevi su u skladu s viskokim standardima, a svi partneri su akreditovani i u uskoj su saradnji sa samim Institutom. Osim toga, Goethe-Institut provodi i Goethe-ispite u Glossa-centru, za koje se svi polaznici u ovoj školi jezika mogu i pripremati.

Glossa ima deset podružnica širom BiH.

Goethe-Institut je institut kulture Savezne Republike Njemačke koji djeluje u čitavom svijetu. Već dugi niz godina i u BiH promoviše znanje njemačkog jezika, te radi na međunarodnoj kulturnoj saradnji, osim toga promoviše cjelokupnu sliku Njemačke informacijama o kulturnom, društvenom i političkom životu.

Više o Goethe-Institutu pročitajte na ovom LINKU .

Izvor: http://www.radiosarajevo.ba/novost/143964/glossa-prvi-akreditovani-centar-goethe-instituta-u-banjoj-luci