21. svjetsko prvenstvo u fudbalu koje FIFA ove godine organizuje u Rusiji je sa svakim kolom sve uzbudljivije. Fanovi na licu mjesta hvale odličnu organizaciju i izuzetno dobru atmosferu na prvenstvu. Mnogi favoriti su već uhvatili letove nazad kući, dok su drugi timovi ostvarili nevjervatan uspjeh. Sada je ostalo još samo četiri reprezentacije koji se bore za titulu prvaka svijeta.

Fudbalska groznica je naravno zahvatila i Glossa-centar!

Glossa – centar za njemački jezik njeguje tradiciju organizovanog praćenja svjetskog prvenstva u fudbalu, tako da je i ove godine moguće pratiti utakmice u prostorijama Glossa-centra u dobrom društvu uz dobru zabavu i njemački jezik.

Pozivamo sve ljubitelje fudbala i njemačkog jezika da nam se u utorak 10.7.2018. (utakmica: Belgija – Francuska) i srijedu 11.7.2018. (utakmica: Engleska – Hrvatska) pridružite u 20:00 časova u prostorijama Glossa Cafe-a (ulica Vidovdanska 39) na veče fudbala – Glossa Halbfinale (Glossa polufinale)!

Za vas smo pripremili nagradnu igru, grickalice, te dobru atmosferu za praćenje fudbala uz njemački jezik. Na poluvermenu ćemo održati otvorenu diskusiju o utakmicama na njemačkom jeziku kojoj se možete priključiti i dati svoje analize i prognoze na njemačkom jeziku.

Budite i vi dio fudbalske groznice sa nama!