“U zdravom tijelu zdrav duh!” Prvi put u našem gradu: Sportski dan za djecu u organizaciji Glossa – centra za njemački jezik Tuzla i teretane “Jimmy’s Gym” Tuzla! Draga djeco, pozivamo vas da se zajedno družimo u subotu, 8. septembra. 

Povodom početka nove školske godine u školama i u našem centru želimo da ovim događajem ukažemo na važnost fizičke aktivnosti još od najranijeg životnog doba. Sport je izuzetno važan za ljudski organizam, kako za odrasle zbog održavanja zdravlja tako još više za djecu zbog razvoja na svojim razinama. Aktivno sudjelovanje u nekom sportu imat će pozitivan utjecaj na dijete i u njegovom mentalnom i fizičkom razvoju.

Učesnici događaja su polaznici Glossa – centra za njemački jezik Tuzla, polaznici Škole mentalne aritmetike “Malac Genijalac” Tuzla, osnovne škole iz Tuzle i okoline i svi ostali zainteresovani koji nam se pridruže.

Voditelj programa je mladi trener iz “Jimmy’s Gyma” Denis Ćato. Denis je osmislio bogat program za naše mališane koji je i zabavan i koristan. Uvjerit ćete se i sami! Pored Denisa, tu je i bivši prvak iz Jugoslavije u boksu i dugogodišnji trener boksa Ismet Kavgić koji će pokazati nekoliko trikova u boksu. Zainteresovani – a vjerujemo da će takvih u svakom slučaju biti –  mogu da pokušaju jedan od trikova.

U pauzama ćemo vježbati moždane vijuge pomoću mentalnih vježbi iz programa “Malca Genijalca” Tuzla. Treniramo i duh i tijelo!

Sponzor događaja je “Vitinka” koja se pobrinula za osvježenje za naše mališane.

Okupljanje svih zainteresovanih je u subotu, 8. septembra u 17.30 h u prostorijama Glossa-centra u ulici Džafer Mahala 1 – Skver na II spratu iznad Azela. Ukoliko bude pogodno i vedro, odatle svi laganom šetnjom zajedno krećemo na Gradski stadion Tušanj. Ukoliko bude prohladno ili čak kišovito, umjesto na stadion, idemo u Mejdan u malu salu teretane “Jimm’y Gym”-a. Događaj počinje u 18.00 h i traje oko sat vremena. Nakon događaja se svi zajedno vraćamo u prostorije Glossa-centra Tuzla. Roditelji najmlađih mogu u 18.30 h doći u naše prostorije. Zabava i bogat program neće izostati. Svi smo se pobrinuli za to!

Šta je potrebno? Patike, trenerka, majica, peškir i dobra volja!

Pozivamo svu zainteresovanu djecu od 4 godine pa nadalje da nam se pridruže! Učešće je potpuno besplatno!

Za sve dodatne informacije nas možete kontaktirati na telefon 061 571 561, na mail tuzla@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela) svakim radnim danom od 15.00 h do 22.00 h.

SPORTSKI DAN ZA DJECU! DOBRO NAM DOŠLI!