U subotu, 10.03. i u nedjelju 11.03. je u našoj poslovnici u Doboju održan seminar za nove nastavnike Glossa – centra za njemački jezik iz poslovnica Doboj, Derventa i Teslić.

Učesnici seminara na pauzi za kafu. Sunčano vrijeme je bilo na njihovoj strani.

Glavna tema dvodnevnog seminara u subotu je bila “Goethe-ispiti”, a u nedjelju “Metode u nastavi Glossa-centra”. Nastavnici su sudeći po njihovim povratnim informacijama proširili svoje znanje iz navedenih oblasti, ali nije izostala ni zabava! Navedeni seminar za nove nastavnike je samo dio, tj. početak obuke koju Glossa-centar sprovodi u trajanju od minimalno dva mjeseca.

Naši nastavnici ne stiču svoje znanje samo na fakultetu ili iskustvom. Nama je važno da obučimo nastavnike za nastavu kakvu imate priliku da vidite samo u našem Centru. Nastava je bazirana na posebno odabranim i prilagođenim metodama koje nastavnici usvajaju tokom obuke, a primjenjuju u nastavi. Njihov rad se prati ne samo tokom obuke, nego i kontinuirano tokom kompletnog rada u Glossa-centru. Kvalitet je na taj način zagarantovan, a uspjeh polaznika neće izostati.

Na navedenom linku možete pogledati i ostale momente koje smo zabilježili fotografijama: https://www.facebook.com/glossadoboj/posts/1710062569014600

Dobro nam došli!