Glossa – centar za njemački jezik i Škola mentalne aritmetike malac Genijalac su u subotu, 14.04.2018. potpisali Ugovor o saradnji na nivou Bosne i Hercegovine. Time su uključene sve poslovnice Glossa – centra z anjemački jezik i sve franšize Škole aritmetike Malac Genijalac.
Nakon što je u januaru 2018. godine potpisan Ugovor o saradnji između poslovnice Glossa-centra u Tuzli i franšize Malca Genijalca u Tuzli, odlučeno je da se saradnja proširi na sve poslovnice Glossa-centra i na sve franšize Malca Genijalca.

Malac Genijalac je škola mentalne aritmetike i radi po Hikari programu koji se pokazao kao daleko najefikasniji, što pokazuju i rezultati. Mentalna aritmetika je sposobnost računanja bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala. Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Međutim, ovdje su efekti daleko veći, jer se u pozadini nužno odvijaju i drugi razvojni aspekti moždanih procesa. Kada dijete dostigne impresivne brzine računanja, ustvari je znak da su se razvile i sljedeće sposobnosti:

– Koncentracija
– Vizuelizacija
– Pažnja
– Memorija
– Analitičko i logičko razmišljanje

Drugim riječima, pored nevjerovatnih brzina računanja, poboljšava se i način na koje vaše dijete sluša i vidi, obrađuje i razumije informacije, zamišlja i stvara određene predstave, rješava probleme, reaguje i sl.

Saugovarači se obavezuju da međusobno sarađuju u oblastima svojih djelatnosti, kako bi putem saradnje postigli što bolje rezultate u privređivanju i postavili osnov budućih saradnji kako u poslovnim poduhvatima tako i u planiranju, organizovanju i vođenju nekih budućih poslovnih projekata, događaja i slično.

Između ostalog, saradnja podrazumijeva:

  • Profesori iz Glossa-centra će povremeno po dogovoru držati zajednički promotivni čas u prostorijama Malca Genijalca zbog raznovrsnosti sadržaja;
  • Učitelji iz Malca Genijalca će povremeno po dogovoru držati zajednički promotivni čas u prostorijama Glossa-centra zbog raznovrsnosti sadržaja;
  • Glossa-centar će prisutvovati i/ili učestvovati u manifestacijama, događajima i aktivnostima koje organizuje Malac Genijalac;
  • Malac Genijalac će prisustvovati i/ili učestvovati u manifestacijama, događajima i aktivnostima koje organizuje Glossa-centar;
  • Ostali manji ili veći projekti po dogovoru obje ugovorne strane.

Omogućili smo ovom saradnjom mališanima još raznovrsniji program pri učenju njemačkog jezika u Glossa-centru. Na taj način dajemo dodatnu podršku interdisciplinarnoj nastavi u Glossa-centrima.