fbpx

Glossa – centar za njemački jezik Doboj u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine organizuje:

“Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima”

U ponedjeljak, 17. juna 2019. sa početkom u 19.00 h će se u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Doboj zbog velikog interesovanja po drugi put održati manifestacija pod nazivom “Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima” u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine!

Prezentaciju Goethe-ispita će vršiti Goethe-ispitivač koji je certifikovan od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji ima iza sebe dugogodišnje iskustvo kao ispitivač na Goethe-ispitima. Prisutni će imati priliku da saznaju:

 • šta je to zapravo Goethe-ispit,
 • čime se garantuje kvalitet,
 • koje mogućnosti pruža položeni Goethe-ispit na određenim nivoima,
 • koji su kriteriji da bi se položio ispit,
 • iz kojih dijelova se sastoji Goethe-ispit,
 • kako se najbolje pripremiti za Goethe-ispit na željenom nivou,
 • šta je to “Uvid u formu Goethe-ispita” (Pripremna nastava),
 • koji su naredni termini polaganja Goethe-ispita,
 • na šta da se obrati pažnja kod učenja njemačkog jezika.

Prisutni će moći da postavljaju pitanja o onome što ih dodatno zanima, a Goethe-ispitivač će odgovarati na licu mjesta što detaljnijim odgovorima. 

Prezentacija će se održati u velikoj učionici u Glossa – centru za njemački jezik Doboj u ponedjeljak, 17. juna 2019. sa početkom u 19.00 h. 

Radionicu će voditi Goethe-ispitivači koji su takođe certifikovani od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine i koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo na Goethe-ispitima širom Bosne i Hercegovine te su i predavači u Glossa-centru Doboj. Radionica ima za cilj:

 • da učesnike upozna sa formom Goethe-ispita na svim nivoima od A1 do C2,
 • da zainteresovane za B2 upozna sa novom strukturom ispita,
 • da učesnici po želji oprobaju svoje znanje na osnovu probnih dijelova Goethe-ispita na svim nivoima.

Radionica će se održati isti dan, tj. u ponedjeljak, 17. juna 2019., odmah  akon prezentacije u učionici 2 za A1 i A 2 nivoe, u učionici 3 za B1 i B2 novoe i u učionici 1 za C1 i C2 nivoe. 

Budući da su predavači u Glossa – centru za njemački jezik Doboj ujedno i Goethe-ispitivači i da se u prostorijama Glossa-centra u Tuzli i Banjoj Luci u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine održavaju Goethe-ispiti, imat ćete mogućnost da se upoznate sa nekim od usluga Glossa-centra za njemački jezik kao što su kursevi njemačkog jezika, nastava na daljinu, ljetna škola njemačko jezika u Beču i Gracu, prevođenje.

Možete da prisustvujete i učestvujete i na prezentaciji i na radionici ili na jednom ili drugom. Prezentacija počinje u 19.00 h i traje okvirno do 20.00 h, dok radionica počinje poslije prezentacije oko 20.00 h i traje do 21.00 h.

Učešće na prezentaciji i radionici je potpuno besplatno!

ŠTA? – “Sve o Goethe-ispitima: prezentacija i radionica sa Goethe-ispitivačima!

KADA? – u ponedjeljak, 17. juna 2019. u 19.00 h

GDJE? – Glossa – centar za njemački jezik Doboj na adresi Svetog Save 24 (zgrada bivšeg “Radnika” – I sprat desno)

Nagradno izvlačenje: Najsretnije očekuju vrijedne nagrade koje su za Vas pripremili Goethe-Institut BiH, Knjižara Buybook Sarajevo i Glossa-centar Doboj!

3. nagrada: jedan poklon paket Goethe-Instituta BiH, Knjižare Buybook Sarajevo i Glossa-centra Doboj

2. nagrada: 30% popusta na jednu pripremnu nastavu (iskoristivo do kraja 2019. godine)

1. nagrada: 50% popusta na jednu pripremnu nastavu (iskoristivo do kraja 2019. godine)

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine i Knjižara Buybook su dugogodišnji saradnici Glossa – centra za njemački jezik Doboj!

Iz organizacijskih razloga je prijava obavezna i na prezentaciju i radionicu!

Prijavu (potrebno dostaviti sljedeće: ime i prezime, broj telefona, mail te koji nivo vas interesuje) možete izvršiti na broj telefona 065 930 053, na mail doboj@glossa.ba ili lično u našim prostorijama u ulici Svetog Save 24 (zgrada bivšeg “Radnika” – I sprat desno) svakim radnim danom od 16.00 h do 22.00 h.

DOBRO DOŠLI!

SVE O GOETHE-ISPITIMA