I ove godine vas pozivamo na Glossa Fest plus – festival kojim svečano otvaramo ljeto 2018. u Glossa-centru!

Očekuje vas mnogo zabave i edukativnih sadržaja za sve uzraste koje smo pripremili u saradnji sa našim partnerima.

Ovogodišnja centralna tema festivala je porodica (Familie), te smo u skladu sa tim prilagodili program Glossa Festa plus za sve uzraste. Pored zajedničkih časova njemačkog jezika za djecu i roditelje, radionice za Glossa Online, kutka za čitanje, radionice za stoni tenis i košarku, posjetioce festivala tokom jutarnjih i popodnevnih sati očekuju brojni drugi sadržaji za najmlađe i za odrasle.

Svakako izdvajamo da će Glossa Fest plus 2018 biti i povod za dodjelu diploma i medalja sa takmičenja iz njemačkog jezika za djecu.

Dobro došli na Glossa Fest plus 2018!

Subota, 9.6.2018. od 9:00h

Radionica

Čas njemačkog jezika za djecu i roditelje smo posebno pripremili u skladu sa centralnom temom festivala – porodica. Djeca i roditelji će imati priliku da pohađaju zajednički čas, uz sadržaje prilagođene obijema starosnim grupama.

Glossa open-air – Spielwiese

Spielwiese u njemačkom jeziku označava mjesto na otvorenom ili zatvorenom prostoru na kojem je moguće učestvovati u brojnim aktivnostima zabavnog sadržaja. Glossa open-air – Spielwiese je prilika za svu djecu i mlade da igraju stoni tenis, košarku, interaktivne video-igre putem Nintendo Wii ili Sony Playstation, te da se zabavljaju uz facepainting ili našeg animatora Fazonka. Spielwiese je dostupna od 9:00 do 15:00 časova.

Glossa Music Stage

Sve građane zajedno sa našim polaznicima pozivamo da nam se pridruže u večernjim satima, kada će nas od 20:00 časova sa dobrim zvukom zabavljati DJ Igor i GingerSide Band. Ovaj događaj će se održavati u bašti Glossa Cafe-a.

Fotografije sa prošlogodišnjeg Glossa Fest plus, uključujući i večernju zabavu, možete pogledati putem linka u produžetku: Glossa Fest plus 2017.

U produžetku možete pogledati cjelodnevni program za Glossa Fest plus 2018:

Partneri Glossa Fest plus 2018 su Goethe-Institut Bosne i Hercegovine, Filološki fakultet, Odsjek za njemački jezik i književnost, Univerzitet u Banjoj Luci, Hueber, Buybook, ELTA 1 HD Televizija, Nektar – Banjalučka pivara, Vitinka AD, Stonoteniski klub “Spin” Banja Luka, Košarkaški klub “Basket 2000” Banja Luka, Biblioteka Glossa-centra, Glossa Online, Glossa Sommer, Glossa Translate.