fbpx

Glossa – centar za njemački jezik Gradiška organizuje filmsko veče, ovaj put uz komediju “Kokowääh 2”.

Nakon uspješne projekcije prvog dijela “Kokowääh”, Glossa-centar Gradiška poziva sve građane na još jedno druženje uz popularnu njemačku komediju. I ovaj put će Glossa – centar za njemački jezik Gradiška obezbijediti kokice za sve posjetioce.

Filmsko veče će se održati u petak, 19.04.2019. sa početkom u 19:30 sati u prostorijama Glossa-centra Gradiška, u ulici M.G.Nikolajeviča 16/1. Ulaz je besplatan.

Radnja filma

Junaci filma “Kokowääh 2” se nakon dvije godine zajedničkog života ponovo nalaze u haosu. Henry započinje novu karijeru kao filmski producent. Prilikom svog prvog filmskog projekta je bio primoran da sarađuje sa ekscentričnim mladim glumcem Matthiasom Schweighöferom. Katharina u međuvremenu postaje majka koja se suočava sa ulogom domaćice. Henryju je zamjerila što pokazuje malu odgovornost, te odlučuje da sama potraži novi stan. I Tristan doživljava svoju prvu krizu, nakon što ga napušta Charlotte zbog potrage za poslom u inostranstvu. Tristan na kraju ipak uživa u svojoj stečenoj slobodi, a nakon nekog vremena se seli kod Henryja. Ipak, obojica nisu dorasli obavezi brige oko djeteta, zbog čega zapošljavaju atraktivnu dadilju. Uskoro im ona postaje problem i njihov zajednički život je sve drugo nego jednostavan.

Zvanični trailer