fbpx

Nastavaljamo sa druženjem! – Četvrtak je rezervisan za Cafe Glossa!

 

Glossa – centar za njemački jezik Banja Luka organizuje nova druženja za svoje polaznike i za sve ljubitelje njemačkog jezik. Za Vas ovaj put priređujemo projekciju njemačkog filma “Talas” (njem. “Die Welle)” i zabavni kviz.

 

PROJEKCIJA NJEMAČKOG FILMA “TALAS” (njem. “Die Welle”)

Die Welle

 

Radi se o socijalno-političkom ostvarenju reditelja Denisa Ganzela koje je odnijelo nagrade na najprestižnijim evropskim festivalima, a veliku pažnju je privukao zbog svoje tematike. Govori se o tome da li je fašizam u Njemačkoj ponovo moguć.

Profesor Venger je sproveo školski eksperiment kako bi učenicima objasnio šta je to totalitarno društvo. Djeca uskoro zaboravljaju da se radi o ekperimentu i osnivaju ekstremistički pokret “Talas”, a u svog nastavnika gledaju kao u vođu. Potom kreću veliki problemi i stvari se otržu kontroli.

 

Četvrtak, 14.11. 2019. , Cafe Glossa, Vidovdanska 39 od 20:30h.

 

Rezervacije se vrše preko Vibera na broj telefona 065/829-946 ili za šankom Cafe-a Glossa.

Film prikazujemo sa titlovima na BHS jeziku.

Ulaz je slobodan !

“PABSKI” KVIZ

Glossa – centar za njemački jezik Banja Luka organizuje i “Pabski kviz” za sve ljubitelje njemačkog jezika.  Očekuju vas vrijedne nagrade, lijepo druženje i šansa da naučite nešto novo. Timovi se sastoje od dvije do četiri osobe – pokažite da ste najbolji i osvojite sjajne nagrade.

 

 

Četvrtak, 28.11. 2019. godine , Cafe Glossa, Vidovdanska 39 od 20:30h.

 

Rezervacije se vrše preko Vibera na broj telefona 065/829-946 ili za šankom Cafe-a Glossa.

Radujemo se vašem dolasku!

Ulaz je slobodan!

Čekamo Vas!