Draga djeco, dobro došli na Glossa Weihnachtsfeier!

Kako prethodnih, tako i pred kraj ove godine u Glossa – centru za njemački jezik posebnu pažnju poklanjamo najmlađim. I ovog decembra organizujemo Weihnachtsfeier, kreativni program za djecu koji služi zabavi i učenju u tradicionalnoj prazničnoj atmosferi.

Ovogodišnji program Weihnachtsfeier će obuhvatiti bogat program iz kojeg izdvajamo:

  • Kreativna radionica izrade novogodišnjeg nakita
  • Radionica “Plätzchen backen” (priprema božićnih/novogodišnjih kolačića)
  • Radionica “Kahoot” (interaktivna jezička online-igra)

Sve radionice su namijenjene ne samo djeci polaznicima Glossa-centra, nego i njihovim prijateljima, kao i svoj ostaloj zainteresovanoj djeci. Učešće na programu Weihnachtsfeier je potpuno besplatno i svi materijali potrebni za radionicu su obezbjeđeni za svu djecu.

Novogodišnje takmičenje i nagrade za djecu

Sva djeca će imati priliku da učestvuju u nagradnoj igri, a uslov će biti pisanje “Wunschzettel” (Lista želja) zajedno sa nastavnicima koji budu vodili radionice. Nagrade za ove radove će biti dodijeljene za prvo, drugo i treće mjesto, a svi dobitnici će biti objavljeni na stranici www.glossa.ba.

Draga djeco, dragi roditelji, posjetite Weihnachtsfeier u Glossa-centru Banja Luka, družite se, učite sa nama njemački i ispratite uz smijeh i igru još jednu godinu!

KADA? – Subota, 23.12.2017. od 15:00 do 16:30

GDJE? – Glossa – centar za njemački jezik Banja Luka, Vidovdanska 39

UČEŠĆE? – Besplatno za svu djecu

DODATNE INFORMACIJE: U prostorijama Glossa-centra, te putem banjaluka@glossa.ba ili 051961361

 

Zašto u Glossa – centru za njemački jezik organizujemo dodatne aktivnosti?

Pored redovne nastave njemačkog jezika za djecu i odrasle, Glossa – centar za njemački jezik svojim polaznicima, ali i svim ostalim građanima nudi mogućnost da učestvuju u dodatnim aktivnostima. Među njima izdvajamo jezičke ili kreativne radionice, filmske večeri, kulturne manifestacije, susrete i razgovore sa izvornim govornicima njemačkog jezika, priredbe, te brojne druge aktivnosti. U Glossa-centru smatramo da je učenje jednog jezika mnogo više od onoga što se dešava u učionici tokom redovne nastave. Stoga su naši nastavni programi dopunjeni aktivnostima koje polaznicima omogućavaju dodir sa njemačkim jezikom, tradicijom i kulturom, a sve to s ciljem dodatnog uspješnog usvajanja jezičkog znanja u cjelini.

Želite li redovno biti dodatno informisani o aktivnostima Glossa-centra? Pratite nas na društvenim mrežama Facebook ili Instagram ili se prijavite za naš newsletter povratkom na početnu stranicu www.glossa.ba.