Sedmica Hajnriha Bela u Glossa-centru Banja Luka

Dana 21. decembra 2017. godine navršava se tačno 100 godina od rođenja jednog od najistaknutijih njemačkih pisaca Hajnriha Bela. Ovaj velikan je svojim proznim ostvarenjima obilježio ne samo njemačku, nego i svjetsku književnost 20. vijeka, zbog čega mu je 1972. godine i dodjeljena Nobelova nagrada za književnost. Iz tog razloga će u Glossa-centru Banja Luka sedmica od 18. do 23.12.2017. godine biti posvećena Hajnrihu Belu.

Hajnrih Bel, 1983. (izvor: www.wikipedia.org)

Hajnrih Bel, 1983. (izvor: www.wikipedia.org)

 

Svi trenutni polazni Glossa-centra, kako na kursevima za odrasle, tako i na kursevima za djecu i omladinu, će biti u prilici da u okviru redovne nastave malo bolje upoznaju lik i djelo ovog velikog njemačkog pisca, a svi posjetioci Cafe Glossa će biti u mogućnosti da prelistaju nekoliko kapitalnih djela Hajnriha Bela na njemačkom jeziku.

Glossa – centar za njemački jezik nastoji da svojim polaznicima pruži jednu sveobuhvatnu sliku njemačkog govornog područja, a dio toga su svakako i informacije o kulturnom i društvenom životu. Učeći o drugim kulturama bolje upoznajemo i svoju sopstvenu kulturu, te lakše razumijemo i učimo jedan strani jezik.

Posted in Banja Luka, Novosti and tagged , .

glossa

?page_id=2