Samo u Glossa-centru Derventa: od sada saradnja sa govornicima njemačkog kao maternjeg jezika!

Glossa – centar za njemački jezik Derventa je ostvario saradnju sa izvornom govornicom njemačkog jezika. Polaznici Glossa-centra će uskoro imati priliku da na nastavi i na radionicama njemačkog jezika iskoriste svoje znanje njemačkog jezika u razgovoru sa izvornom govornicom.
Poznato je, da se jezik uči najbolje u državama gdje je to maternji jezik stanovništva, zato smo omogućili našim polaznicima da imaju priliku da uče njemački jezik sa izvornim govornikom njemačkog jezika. Glossa – centar za njemački jezik Derventa se trudi na razne načine da stvri polaznicima autentične situacije, a Miriam će nam pomoći da se te situacije upotpune i odigravaju u duhu i ruhu jezika.
Nekoliko informacija o našoj novoj partnerici:
Miriam Oswald ima 22 godine i dolazi nam iz savezne republike Njemačke. U Erfurtu je studirala pedagogiju i ovdje radi u integracijskom školskom centru. Za boravak u Bosni i Hercegovini se odlučila nakon kratkog putovanja u istu. Zanimljive slike na internetu i povoljni letovi za Tuzlu su je naveli na putovanje sa svojom cimericom, na kojem se zaljubila u našu zemlju i naš mentalitet, te je odlučila da želi ovdje provesti godinu dana. Već je jednom provela godinu dana u stranoj državi, u Oslu u Norveškoj, ali se kultura i mentalitet nisu puno razlikovali od onih u Njemačkoj, te je htjela da upozna nešto novo. U slobodno vrijeme voli da izlazi sa prijateljima, da kuha, da čita i da pleše (12 godina se bavila baletom).
No nećemo vam previše odati. Pratite naše društvene mreže i medije oglašavanja kako ne biste propustili priliku da upoznate ovu fascinantnu izvornu govornicu njemačkog jezika u Glossa – centru za njemački jezik Derventa. Pored Miriam u skorijoj budućnosti će nam se pridružiti još izvornih govornika njemčkog jezika.

Deutsch ist super!

Posted in Derventa, Novosti and tagged , , .

glossa

?page_id=2