Pisanje CV-a i motivacionog pisma je prvi važan korak ka uspostavljanju radnog odnosa i prijavljivanje na razne konkurse za posao. Način na koji se predstavljamo poslodavcu može odrediti naš budući poslovni put.                   

radionica_odrasli_poslovni_njemački_intervju

U Glossa – centru za njemački jezik Gradiška će se u srijedu, 22.11.2017. u 18:00 h održati radionica za odrasle „Razgovor za posao i pisanje CV-a“.

Ovom prilikom će se posjetioci moći upoznati sa terminologijom koja prati pisanje biografije i različite forme. Ujedno šta je važno i potrebno napisati kako bismo privukli budućeg poslodavca. Koje nam prednosti donosi dobro izrađen CV? Kako napisati dobar CV?

Nakon dobro izrađenog CV-a na redu dolazi i razgovor za posao. Na ovoj radionici ćete saznati zašto je važno dobro se pripremiti na razgovor sa potencijalnim poslodavcem te koja pitanja poslodavci vole postavljati.

Ujedno će naši učesnici imati priliku da se upute u aktivnosti Glossa – centra te o našoj ponudi kurseva, pripremne nastave za polaganje Goethe-ispita, Glossa Online i Glossa – Sommer.

Od samog starta je bitno ponašanje na razgovoru za posao, a prije radionice imate priliku da na osnovu kratkog videa vidite na koje sitnice bi trebalo da obratite pažnju:

Dobro nam došli! Deutsch ist super!