Radionica za odrasle: Moji prvi koraci u Njemačkoj

Prvi_koraci_u_njemačkoj_Gradiška_slika1Njemačka je pogotovo zadnjih godina postala omiljena država za studiranje, za posao i kao turistička destinacija. Od posebne važnosti je da se možemo snaći u svakodnevnim situacijama kada se nađemo u stranoj državi. Naša predstojeća radionica će Vam pomoći pri tome.

Većina ljudi ima poteškoće da se navikne na život u novoj sredini. Pored jezičke barijere i razlike u kulturi i mentalitetu mogu da dovedu do raznih nesporazuma, a samim tim i stvaranja nesigurnosti kod pojedinaca. Ova radionica je namijenjena da ublaži prvobitni kulturni šok i da pripremi svoje polaznike na sve situacije koje su upola manje strašne kada već unaprijed znamo za njih.

Glossa – centar za njemački jezik Gradiška organizuje besplatnu radionicu na njemačkom jeziku za odrasle “Moji prvi koraci u Njemačkoj”! Učesnici će na radionici moći da simuliraju svakodnevne situacije (traženje stana, kupovina vozne karte, traženje posla itd.). Naši iskusni profesori su pripremili bogat, ali i interesantan i zabavan sadržaj. Učimo zajedno i družimo se!

Kada? – u četvrtak, 20. april u 18.00 h

Gdje? – u Glossa-centru Gradiška

Učesnici radionice će imati priliku da osvoje kupon za za popust na kurs njemačkog jezika u Glossa-centru Gradiška.

Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete lično u našim prostorijama na info-pultu u ulici M.G. Nikolajeviča 16/1 (preko puta Sberbank) zgrada Arka poslovni ulaz, prvi sprat. Telefonom na broj 065/695-355, putem mejla gradiska@glossa.ba. ili sistemom za razmjenu poruka na zvaničnoj Facebook-stranici Glossa-centra Gradiška.

Radujemo se Vašoj prijavi i dolasku!

Posted in Gradiška, Novosti and tagged , , .

glossa

?page_id=2