Duh Božića i novogodišnjih praznika je pred vratima! Za  nas u Glossa – centru za njemački jezik Prijedor je to dovoljan povod da za polaznike i sve građane organizujemo kreativne radionice u duhu Nove godine, te Adventa i Božića!

Novogodišnje/božićne radionice za odrasle će se održati u sedmici od 18.12.2017. do 22.12.2017. Učešće na svim radionicama je besplatno za sve građane.

U produžetku vam predstavljamo program radionica.

  1. Weihnachtswünsche (izrada razglednica na njemačkom jeziku). Predviđeno za nivo A1 ili više. Datum i vrijeme održavanja: petak, 22.12.2017. od 18:45;
  2. Nikolaus. Predviđeno za nivo A2 i više. Datum i vrijeme održavanja: petak, 22.12.2017. od 17:00;
  3. Meine Weihnachtsgeschichte. Predviđeno za nivo B1 i više. Datum i vrijeme održavanja: petak, 22.12.2017. od 18:45.

Učešćem na radionicama polaznici se upoznaju na zabavan način sa božićnim običajima u zemljama njemačkog govornog područja, izrađuju prikladnu prazičnu dekoraciju i uz to usvajaju nove riječi iz njemačkog jezika.

Prijave na jednu ili više radionica su moguće putem mejla prijedor@glossa.ba,  telefonom na broj 065679952, ili u prostorijama Glossa-centra Prijedor u ulici Vožda Karađorđa 14/1.

Obilježimo zajedno završetak ove godine u Glossa – centru za njemački jezik Prijedor!

 

Zašto u Glossa – centru za njemački jezik organizujemo dodatne aktivnosti?

Pored redovne nastave njemačkog jezika za djecu i odrasle, Glossa – centar za njemački jezik svojim polaznicima, ali i svim ostalim građanima nudi mogućnost da učestvuju u dodatnim aktivnostima. Među njima izdvajamo jezičke ili kreativne radionice, filmske večeri, kulturne manifestacije, susrete i razgovore sa izvornim govornicima njemačkog jezika, priredbe, te brojne druge aktivnosti. U Glossa-centru smatramo da je učenje jednog jezika mnogo više od onoga što se dešava u učionici tokom redovne nastave. Stoga su naši nastavni programi dopunjeni aktivnostima koje polaznicima omogućavaju dodir sa njemačkim jezikom, tradicijom i kulturom, a sve to s ciljem dodatnog uspješnog usvajanja jezičkog znanja u cjelini.