pisi_na_kurseve_njemačkog_jezika_u_Glossa_centru

KURSEVI NJEMAČKOG JEZIKA U ZVORNIKU: Upis u toku!

U Zvorniku počinje zvanični upisni rok za kurseve njemačkog jezika za odrasle ili djecu u Glossa – centru za njemački jezik Zvornik! Svi zainteresovani građani od 21.8.2017. mogu upisati kurs njemačkog jezika za odrasle ili djecu.

Deutsch ist super!

Koje su prednosti kursa njemačkog jezika u Glossa-centru?

Nastava u Glossa – centru za njemački jezik se temelji na principima i standardima koje između ostaloga nalaže i Goethe-Institut i same potrebe naših polaznika. Nastava je koncipirana tako, da je fokus na primjenivosti usvojenog znanja. Šta našu nastavu čini posebnom:

  • Ohrabrivanje polaznika da učenju jezika pristupi savjesno i aktivno;
  • Podsticanje kreativnosti i slobodnog ophođenja na njemačkom jeziku;
  • Fokus je na polaznicima, tj. prenošenje aktivnosti sa nastavnika na polaznika ili grupe polaznika, nastavnik nije u centru pažnje.
  • Upotreba najsavremenijih udžbenika i nastavnih materijala koji su prilagođeni svakom pojedinačnom polazniku ili grupi i njihovim ciljevima i potrebama;
  • Kombinovanje udžbenika sa audio, video i elektronskim medijima;
  • Organizovanje dodatnih aktivnosti: filmske večeri, priredbe, sekcije, radionice, veče igara, druženja sa izvornim govornicima njemačkog jezika (Stammtisch), koje polaznicima daju autentičan povod za korišćenje stranog jezika.

Kursevi njemačkog jezika za odrasle

Kursevi njenmačkog jezika za odrasleOdaberite odgovarajući termin i intenzitet pohađanja nastave i vaš kurs njemačkog jezika u Glossa-centru može da počne! U mogućnosti ste da birate između kurseva bržeg (četiri ili pet puta sedmično) i sporijeg (dva ili tri puta sedmično) intenziteta. Individualizovani pristup u nastavi i praćenje napretka svakog polaznika osigurava vaše dobre rezultate tokom učenja njemačkog jezika. Naša nastava nije vezana samo za učionicu! Bogat kulturni i zabavni program omogućavaju zanimljivo učenje na zabavan način. Naša edukativna putovanja u zemlje njemačkog govornog područja, filmske večeri ili jezičke radionice predstavljaju bogat dodatni program u kojem mogu uživati svi naši polaznici. Kursevi njemačkog jezika za odrasle su namijenjeni osobama od 16 i više godina.

Kursevi njemačkog jezika za djecu

Ljetni kursevi njemačkog jezika za djecu u Glossa-centru Bihać

Kursevi za djecu spajaju napredak u učenju njemačkog jezika i zabava! To potvrđuju mnogobrojni mališani koji uče njemački jezik u našim centrima. Na osnovu temeljite prethodne stručne procjene naših profesora i pedagoga svako dijete pohađa kurs koji najviše odgovara zahtjevima djeteta. Dječiji kursevi se odlikuju i bogatim dodatnim programom, poput filmskih projekcija, velikih dječijih priredbi, maskenbala ili izleta i nastave u prirodi. Stručni tim profesora njemačkog jezika i pedagoga konstantno prati napredak djeteta i njegov razvoj kroz našu nastavu njemačkog jezika i sve dodatne aktivnosti. Pored standardnih kurseva za djecu, nudimo i sljedeće kurseve.

Online-kurs njemačkog jezika

NOVO: Online-kurevi njemačkog jezika

NOVO: Online-kurevi njemačkog jezika

Naučite njemački jezik na bilo kojem mjestu gdje imate pristup računaru i internetu, od kuće ili iz kancelarije! Uz Glossa Online kurs njemačkog jezika je dostupan onda kada vi to trebate i  želite. Kurs podrazumijeva upotrebu jedne od najsavremenijih platformi i virtuelne učionice posebno razvijene za nastavu na daljinu. Kurs vodi tutor – profesor njemačkog jezika, koji konstantno prati napredak svih polaznika, te svakom polazniku stoji na raspolaganju tokom cijelog kursa.

Program za zdravstvene radnike

Glossa-njemacki-za-zdravstvene-radnikeZdravstveni radnici imaju priliku da uz standardne kurseve njemačkog jezika pohađaju i besplatne radionice namjenjene zdravstvenim radnicima u cilju usvajanja stručne medicinske terminologije na njemačkom jeziku. Radionice su usmjerene na komunikaciju između zdravstvenih radnika i pacijenata, ali i samih zaposlenih unutar zdravstvene ustanove međusobno te obuhvataju specijalizovan program za taj vid komunikacije i upotrebe njemačkog jezika.

Kurs njemačkog jezika za pravna lica – korporativni kurs

Kursevi_njemačkog_jezika_u_Glossa-centruOva vrsta kursa je usmjeren ka individualnim i posebnim potrebama preduzeća. Razvoj programa kursa diktiraju potrebe kolektiva preduzeća čiji zaposleni pohađaju kurs. Primjeri za ovakve kursve su “Kurs za zaposlene u call-centrima”, “Kurs za ugostitelje”, “Kurs za zaposlene u bankarskom sektoru”, “Njemački za programere” i sl. Zajednički se definiše trajanje kursa i ciljevi učenja u zajedničkom dogovoru stručnog tima Glossa-centra i predstavnika preduzeća.

Međunarodno priznati Goethe-certifikati

Goethe ispit i pripremna nastavaU saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine Glossa – centar za njemački jezik Banja Luka sprovodi Goethe-ispite u Banjoj Luci i Tuzli. Tako svi zainteresovani u Glossa-centru mogu doći do međunarodno priznatog certifikata. U svim Glossa-centrima se mogžete intenzivno pripremiti za polaganje Goethe-ispita. Glossa-centar u Banjoj Luci je akreditovan od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine.

Besplatan kulturni i zabavni program

bec-2016-2Kulturni i zabavni program Glossa – centar za njemački jezik je namijenjen svim zainteresovanim građanima. Posjetite naše književne ili filmske večeri, naše zabave posvećene Oktoberfestu, druženja sa izvornim govornicima njemačkog jezika, “Večeri njemačke kulture” i još mnoštvo drugih sadržaja. Učešće na našim kulturnim i zabavnim manifestacijama je uvijek besplatno.

Još se niste odlučili? Glossa – centar za njemački jezik nudi besplatno savjetovanje prije upisa na kurs njemačkog jezika kako bismo osigurali idealan izbor kursa u skladu sa vašim predznanjem. Naši predavači, među kojima su i certifikovani ispitvači od strane Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine, će vas nakon analize vaših jezičkih kompetencija uputiti u pravom smijeru kako biste ostvarili svoje ciljeve vezane za učnje njemačkog jezika.

Osigurajte svoje mjesto u grupi! Prijavite se na kurs!

Glossa – centar za njemački jezik Zvornik

Svetog Save 15

tel.: 065 539 172

e-mail: zvornik@glossa.ba

Posted in Novosti, Zvornik and tagged , , , , .

glossa

?page_id=2