Glossa – centar za njemački jezik Tuzla i Školica sporta Delfin su u ponedjeljak, 11.12.2017. zvanično potpisali Ugovor o saradnji. 

Školica sporta Delfin je osnovana 2014. godine i u međuvremenu je najpopularnija i najbrojnija u Tuzli! Iz tog razloga su se koordinatori dječijih kurseva iz Glossa-centra Tuzla odlučili upravo za saradnju sa najboljima! Zadovoljni roditelji i djeca su najbolji pokazatelj njihovog uspjeha. Rad se zasniva na osnovnom programu koji podrazumjeva osnove gimnastike, atletike, sportske igre (fudbal, košarka, odbojka, rukomet), poligone za razvoj motoričke sposobnosti, vježbe korektivne gimnastike. Pored osnovnog programa raditi će se na dodatnim aktivnostima: obuke klizanja (koja je već održana na klizalištu Panonike), obuku skijanja, dok se u ljetnom periodu planira obuka plivanja, rolanja, vožnje bicikla, tenisa).

Saugovarači se obavezuju da međusobno sarađuju u oblastima svojih djelatnosti, kako bi putem saradnje postigli što bolje rezultate u privređivanju i postavili osnov budućih saradnji kako u poslovnim poduhvatima tako i u planiranju, organizovanju i vođenju nekih budućih poslovnih projekata, događaja i slično.

Između ostalog, saradnja podrazumijeva:

  • Profesori iz Glossa-centra će jednom mjesečno po dva školska časa držati sa trenerima iz Školice zajednički čas u prostorijama Školice (Sport plus Deutsch) u cilju promocije sporta i njemačkog jezika te zbog raznovrsnosti sadržaja;
  • Treneri iz Školice će svaku prvu subotu u mjesecu držati sa profesorima iz Glossa-centra zajednički čas u prostorijama Glossa-centra (Sport plus Deutsch) u cilju promocije sporta i njemačkog jezika te zbog raznovrsnosti sadržaja;
  • Glossa-centar će prisutvovati i/ili učestvovati u manifestacijama, događajima i aktivnostima koje organizuje Školica;
  • Školica će prisustvovati i/ili učestvovati u manifestacijama, događajima i aktivnostima koje organizuje Glossa-centar;
  • Ostali manji ili veći projekti po dogovoru obje ugovorne strane.

Omogućili smo ovom saradnjom mališanima još raznovrsniji program pri učenju njemačkog jezika, ali i pri sportskim aktivnostima. Na taj način dajemo priliku interdisciplinarnoj nastavi.

Džafer Mahala 1 – Skver, 75000                   Školica sporta Delfin
 +387 61 571 561                                                 +387 61 495 386
 tuzla@glossa.ba                                                 skdelfin@outlook.com
 facebook.com/glossatuzla                               facebook/ skolicasportadelfin
 pon-pet, 15.00-22.00
 subota 9.00-14.00

Dragi mališani, u Glossa – centru za njemački jezik Tuzla učite njemački, a u Školici sporta Delfin radite sport! Deutsch ist super! Sport ist super!