Glossa – centar za njemački jezik Tuzla organizuje polaganje Goethe-ispita u saradnji sa Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine.

Polaganje Goethe-ispita je moguće na nivoima od A 1 do C 1. Dakle, od sada smo Vam ponovo omogućili polaganje Goethe-ispita na A 2 i C 1 nivou! Ne morate da idete u Sarajevo ili Banju Luku kako biste polagali A 2 i C 1, nego to možete učiniti na jednom od ispitnih termina u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Tuzla!

“Goethe-Zertifikat Deutsch” je međunarodno priznat dokument kojim se potvrđuje nivo znanja i vladanja njemačkim jezikom. Dokument se akredituje i dodjeljuje od strane Goethe-Instituta, a u ime Ministarstva obrazovanja i naučnog istraživanja Savezne Republike Njemačke. Posjedovanje ovog certifikata olakšava profesionalno ili akademsko usavršavanje na govornim područjima njemačkog jezika i preduslov je za upis na većinu njemačkih univerziteta bilo na osnovne, master, specijalističke ili doktorske studije, te sticanje radne dozvole u jednoj od zemalja njemačkog govornog područja. Goethe-ispiti imaju visok globalni ugled, a sami certifikati se od strane poslodavaca i obrazovnih institucija u mnogim zemljama posmatraju kao dokaz kvalifikacije.

Više informacija o Goethe-ispitima u Glossa-centru u Tuzli možete dobiti putem mejla tuzla@glossa.ba, putem telefona 061 571 561 ili lično na adresi Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela).

Kako biste se što bolje pripremili za polaganje Goethe-ispita, Glossa-centar Tuzla Vam pored kurseva njemačkog jezika, omogućava i Pripremnu nastavu, tj. Uvid u Goethe-ispita pomoću specijalnih časova. Više informacija ćete dobiti klikom na link: http://glossa.ba/intenzivna-priprema-nastava-za-polaganje-goethe-ispita-u-glossa-centru-tuzla/

Pregled ispita, cijene i termine održavanja možete provjeriti u rubrici Goethe ispit, Termini.

U nastavku pogledajte video snimljen na jednom od održavanja Goethe-ispita u Glossa-centru Tuzla:

Dobro nam došli!