Glossa – centar za njemački jezik Tuzla je u subotu,10.02.2018. pozvao sve građane Tuzle i okoline na tradicionalni događaj: „Velika dječija priredba”.

Program, koji je namijenjen cijeloj porodici, je obuhvatao brojne nastupe mališana iz nekoliko tuzlanskih organizacija i ustanova koje se bave vaspitno-obrazovnim radom sa djecom. Tako su publiku u popunjenoj velikoj sali Narodnog pozorišta Tuzla zabavljala djeca polaznici Glossa – centra za njemački jezik Tuzla, omladina udruženja građana „Korak po korak“ Tuzla, djeca iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla, polaznici Školice sporta “Delfin” i Škole mentalne aritmetike “Malac genijalac”, članovi Dječijeg gradskog hora “Slavuj”i učenici Osnovne škole “Brčanska malta”.

Posjetioci su uživali dramskim i pjevačkim sekcijama, ali i plesnim tačkama koje su pripremili mališani i njihovi nastavnici i treneri. Oduševljenje među najmlađima je izazvao i veliki plišani medvjed kompanije Haribo, dijeleći slatkiše najmlađima.

„Velika dječija priredba“ je već tradicionalni događaj, koji Glossa – centar za njemački jezik Tuzla organizuje godišnje, s ciljem promocije vaspitno-obrazovnog rada sa djecom.

Deutsch ist super! Vidimo se narednog puta na “Velikoj dječijj priredbi”!

U nastavku video sa “Velike dječije priredbe u Tuzli 2018.”: