Glossa – centar za njemački jezik Tuzla od jula 2015. godine uspješno sarađuje sa JU Narodnom i univerzitetskom bibliotekom “Derviš Sušič” Tuzla. Iza ova dva poslovna partnera je niz zajednički sprovedenih projekata, a 2018. godinu će obilježiti značajan broj radionica, filmskih večeri, kreativnih časova, večeri književnosti itd. Svi zainteresovani će uživati u predstojećim aktivnostima.

Saradnju u 2018. godini Glossa – centar i Biblioteka nastavljaju sa događajem Književno veče “Leseabend”. Jedna od četiri vještine koje treba savladati tokom učenja jezika jeste vještina “razumijevanja poslije pročitanog”. Toj vještini su iz Glossa-centra i Biblioteke odlučili pridati ovaj put pažnju, jer je jedna od onih koja se najteže savlada. 

U srijedu, 21.03. sa početkom u 18:00 h Glossa-centar Tuzla u saradnji sa JU Narodnom bibliotekom “Derviš Sušić” organizuje Književno veče “Leseabend” za polaznike Glossa-centra, članove Biblioteke i sve zainteresovane. Prisutni će imati priliku da čitaju tekstove i obrađuju tekstove autora njemačkog govornog područja, sve to na njemačkom jeziku. Događaj je zamišljen da bude u obliku radionice tako da prisutne očekuje kreativan rad na tekstovima, a ne klasično čitanje tekstova. Svi zainteresovani su pozvani. Ulaz je besplatan.
Budući da je Književno veče “Leseabend” prvi zajednički projekat u 2018., Glossa-centar i Biblioteka su odlučili da najsretnije dodatno počaste nagradama:
1. nagrada – 20% popusta na kurs njemačkog jezika (prvi kurs za nove polaznike ili naredni kurs za “stare polaznike”)
2. nagrada – udžbenik i radna sveska za prvi kurs za nove polaznike ili naredni kurs za “stare polaznike”
3. nagrada – Glossa poklon paket
Šta? – Književno veče “Leseabend”
Kada? – srijeda, 21.03.2018.
U koliko sati? – u 18.00 h
Gdje? – u prostorijama Austrijske biblioteke u JU Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla (posljednji sprat) na adresi Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7, 75000 Tuzla 
Dobro nam došli!