Za sve one koji žele da razgovaraju sa izvornim govornicima njemačkog jezika Glossa – centar za njemački jezik u Gradišci organizuje Stammtisch.

Događaj će se održati u srijedu 24.02.2016. u Lounge bar “Akademik” (Kulturni centar) sa početkom u 18:00 časova. Učešće je besplatno.

Posjetite nas i iskoristite jedinstvenu priliku da razgovarate sa izvornim govornicima njemačkog jezika, te na taj način proširite svoj vokabular i usavršite postojeća znanja njemačkog jezika. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla gradiska@glossa.ba, telefonom na broj 065695355 ili direktno u prostorijama Centra.

Ukoliko ne želite aktivno učestvovati u razgovorima, i dalje možete posjetiti naš Stammtisch i slušati naše izvorne govornike njemačkog jezika.

Šta je „Stammtisch“?

Ukratko, u isto vrijeme na istom mjestu ugovoreno druženje za okruglim stolom, sa istim ili manje-više istim akterima. Sa istorijske strane, “Stammtisch” je sto koji je znakom označen kao rezervisan za redovne goste, koji su se za njim družili, igrali karte, ili vodili filozofske i političke diskusije. Nama će ova froma neformalnog druženja služiti u svrhe poboljšanja govornih vještina i radi druženja sa svima koji vole i uče njemački jezik.

Sa Vama će uvijek biti izvorni govornik njemačkog jezika. Tu su naravno i profesori Glossa-centra, koji će biti spona u momentima kada je to potrebno.