Glossa – centar za njemački jezik Doboj zbog velike zainteresovanosti organizuje dvije radionice za zdravstvene radnike! Tačnije, učesnici su učenici Srednje medicinske škole u Doboju, no, i ostali zainteresovani kandidati se mogu pridružiti uz prethodnu prijavu.

Radionice će prisutnima omogućiti uvid u način komunikacije na njemačkom jeziku iz perspektive zdravstvenih radnika. To će podrazumijevati niz vježbi iz oblasti komunikacije zdravstvenih radnika sa pacijentima i radnim kolegama. Učesnici radionice će moći naučiti važne pojmove iz oblasti medicine na njemačkog jeziku te njihovu upotrebu, što je jako korisno.

Radionice će se održati u dva termina: 

u utorak, 5.12. u 15.30 h – za nivo B 1

u četvrtak, 7.12. u 15.30 h – za nivo A 2

Radionice se održavaju u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Doboj u ulici Svetog Save 24 (I sprat desno, u zgradi bivšeg “Radnika”).

Učešće na radionici je besplatno, broj mjesta je ograničen.

Svi zainteresovani svoje mjesto mogu rezervisati putem mejla doboj@glossa.ba ili telefonom na broj 065 930 053, te lično u prostorijama Glossa – centra za njemački jezik Doboj u ulici Svetog Save 24 svakim radnim danom od 16.00 h do 22.00 h.

Deutsch ist super!