Naslovna Eevropski dan jezika Derventa

Evropski dan jezika uz Glossa-centar Derventa i JU Centar za kulturu Derventa

Evropski dan jezika u Derventi

Evropski dan jezika u Derventi

Glossa – centar za njemački jezik Derventa u saradnji sa JU Centrom za kulturu Derventa organizuje manifestaciju povodom Evropskog dana jezika.

Evropski dan jezika je na inicijativu Vijeća Evrope po prvi put održan 26.09.2001. i širom evrope je postao tradicija, koja iz godine u godinu slavi višejezičnost, kulture evropskih zemalja i baštinu od oko 200 jezika koji su u aktivnoj upotrebi širom evropskih zemalja.

U utorak, 26.09.2017. sa početkom u 19:00 časova će svi zainteresovani građani Dervente dobiti priliku da posjete manifestaciju u ruhu maternjeg i stranih jezika. Sve posjetioce očekuje bogat program posvećen višejezičnosti i jezičkoj kulturi evropskih zemalja. Izvođači, koji budi nastupali ovoga dana, će izvoditi muzičke numere, recitacije, glumu na stranim jezicima, te plesne tačke na stranim jezicima. Ove godine vas očekuju:

Velika_Djecija_Priredba_11. Članovi Književnog kluba “Vihor” Derventa
2. SKUD Derventa, članovi etno-grupe
3. Govornik njemačkog jezika kao maternjeg jezika – Mirjam iz Njemačke
4. 4 grupe polaznika iz Glossa – centra za njemački jezik Derventa
5. Gosti iznenađenja

Sve ljubitelje srpskog, njemačkog, engleskog, francuskog, talijanskog i ruskog jezika očekuje prava kulturna poslastica. Program će biti održan u prostorijama JU Centra za kulturu Derventa

 

Evropski dan jezika u Derventi

Evropski dan jezika u Derventi

 

(Trg oslobođenja, preko puta biblioteke u maloj sali). Za posjetioce ove manifestacije smo pripremili pića i zakusku, a za učesnike koji šire duh evropskih jezika poklone. Svi ljubitelji njemačkog jezika će imati priliku da se na info-štandu informišu o kursevima njemačkog jezika koje nudi Glossa – centar za njemački jezik Derventa.

Dobro nam došli na Evropski dan jezika! 

Posted in Derventa, Novosti and tagged , , , .

glossa

?page_id=2