2Omladinska organizacija SVITAC logoGlossa – centar za njemački jezik Brčko povodom Evropskog dana jezika u saradnji sa Omladinskom organizacijom SVITAC 26.09.2017. organizuje manifesacju u Omladinskom centru u Brčkom.
Evropski dan jezika je na inicijativu Vijeća Evrope po prvi put održan 2001. i širom evrope je postao tradicija, koja iz godine u godinu slavi višejezičnost, kulture evropskih zemalja i baštinu od oko 200 jezika koji su u aktivnoj upotrebi širom evropskih zemalja. Omladinska organizacija je u duhu dana jezika za ovu priliku organizovala pomoć međunarodnih volontera koji će dati svoj doprinos ovoj manifestaciji.
Program ovog dana će činiti kreativne radionice za djecu (jedna od 14:00 h do 15:00 h, druga od 15:00 h d0 16:00 h) kojuće sprovoditi profesori Glossa – centra za njemački jezik Brčko i međunarodni volonteri. Posjetioci ove radionice će imati priliku da usavrše svoje znanje iz oblasti njemačkog, engleskog i turskog jezika sa izvornim govornicima ovih evropskih jezika.
Od 16:00 h do 18:00 h će biti organizovan info-štand, gdje će posjetioci imati priliku da saznaju više o kursevima njemačkog jezika za odrasle i djecu u Glossa – centru za njemački jezik Brčko. Posjetioci info-štanda će imati priliku da ulestvuju u mini radionici njemačkog jezika za djecu, te radionica uvida u formu Goethe-ispita.
Od 17:30 časova će biti organizovana projekcija filmova na njemačkom jeziku. Za mališane smo pripremili animirani film “Die Raratouille Maus” (Mućkalica) dok smo za odrasle posjetioce projekcije njemačkog filma od 19:30 časova pripremili film Fack ju Göhte u sali Omladinskog centra. Od 18:00 časova posjetioci ove manifestacije mogu da učestvuju u kvizovima i osvojiti vrijedne nagrade.
Provedite sa nama Evropski dan jezika u Brčkom!