Čuje se smijeh, muzika, osjeti radost, raspoloženje, na vidiku je druženje, učenje njemačkog jezika, zabava! Da – to je “Decembar – mjesec dječije radosti” u Glossa – centru za njemački jezik Doboj!

Zima je napokon stigla a Glossa – centar za njemački jezik Doboj je pripremio bogat decembarski program za svoje najmlađe polaznike na dječijim kursevima, tj. za djecu. Ovaj mjesec smo posvetili našim mališanima, te smo za njih pripremili pet subota pune zabave i učenja, nastave kakvu ne možete ni namaštati:

subota, 02.12. –  Radionica “Pozdravljamo zimu” – kitimo jelku, ukrašavamo Glossu, pravimo Snješka od raznih materijala, igramo zimske igre, sve se to kombinuje sa gradivom koje je na redu, itd., dakle, sve u ruhu zime i snijega. Živjela zima!

subota, 09.12. – “Dan igara” – Razne društvene igre se ukombinuju sa njemačkim jezikom.

subota, 16.12. – Odlazak u igraonicu. Nastavnik prilagođava boravak u igraonici temamam koje treba obraditi po planu i programu za taj dolazak.

subota, 23.12. – “Dan prijateljstva” – svaki polaznik sa dječijeg kursa dovede svog najboljeg prijatelja i imaju zajedno nastavu. Nastavnici će smisliti igre i vježbe koje se rade u paru i koje imaju veze sa prijateljstvom. Živjelo prijateljstvo!

subota, 30.12. – “Novogodišnjan zabava u Glossi” – prave se kolači, pjeva se, igra se, rade se vježbe i uči se na temu “Nova godina, Božić, Badnjak, zimski rasput”, gleda se kratki film “Marry Madagascar”, ali djeca pritom rade i vježbe.

“Decembar – mjesec dječije radosti” se održava kao projekat već drugu godinu i postaje polako tradicija.

Za sve informacije vezano za dječije kurseve i ostale aktivnosti budite slobodni da nas posjetite u našim prostorijama ili kontaktirate:

Svetog Save 24, 74101
 +387 53 961 119
 +387 65 930 053
 doboj@glossa.ba
 facebook.com/glossadoboj
 pon-pet, 16:00-22:00, subota, 8.00-12.30

Deutsch ist super! Glossa-centar Doboj ist super!