Čuje se smijeh, muzika, osjeti radost, raspoloženje, na vidiku je druženje, učenje njemačkog jezika, zabava! Da – to je “Decembar – mjesec dječije radosti” u Glossa – centru za njemački jezik Derventa!

Zima je napokon stigla a Glossa – centar za njemački jezik Derventa je pripremio bogat decembarski program za svoje najmlađe polaznike na dječijim kursevima, tj. za djecu. Ovaj mjesec smo posvetili našim mališanima, te smo za njih pripremili svake sedmice po jedan centralni događaj pun zabave i učenja, nastave kakvu ne možete ni namaštati:

ponedjeljak, 04.12. od 16.00 h do 17.00 h –  Radionica “Pozdravljamo zimu” – kitimo jelku, ukrašavamo Glossu, pravimo Snješka od raznih materijala, igramo zimske igre, sve se to kombinuje sa gradivom koje je na redu, itd., dakle, sve u ruhu zime i snijega. Živjela zima!

srijeda, 13.12. od 19.00 h do 20.30 h – Radionica u Biblioteci “Dan prijateljstva” – svaki polaznik dovede svog najboljeg prijatelja i imaju zajedno nastavu. Nastavnici će smisliti igre i vježbe koje se rade u paru i koje imaju veze sa prijateljstvom.

četvrtak, 21.12. od 18.30 h do 20.00 h – “Dan igara” – Razne društvene igre se ukombinuju sa njemačkim jezikom.

petak, 29.12. – “Novogodišnjan zabava u Glossi” – prave se kolači, pjeva se, igra se, rade se vježbe i uči se na temu “Nova godina, Božić, Badnjak, zimski rasput”, gleda se kratki film “Marry Madagascar”, ali djeca pritom rade i vježbe.

“Decembar – mjesec dječije radosti” se održava kao projekat već drugu godinu i postaje polako tradicija.

Za sve informacije vezano za dječije kurseve i ostale aktivnosti budite slobodni da nas posjetite u našim prostorijama ili kontaktirate:

Cara Lazara 45, 74400
 +387 66 848 261
 derventa@glossa.ba
 facebook.com/glossaderventa 
 pon-pet, 17:00-22:00

Deutsch ist super! Glossa-centar Doboj ist super!