DDF-kursevi za djecu

Glossa – centar za njemački jezik Bihać uskoro organizuje specijalizovane kurseve za djecu, pod nazivom „DDF – Kinderkurse“ (Deutsch durch Fernsehen, odnosno njemački preko televizije). Kao što nam već sam naziv govori, radi se o kursevima koji su prilagođeni djeci koja su njemački jezik naučila ili uče gledanjem njemačkih tv-kanala, te iz tog razloga raspolažu velikim vokabularom na različite teme i sposobni su da se sporazumijevaju na njemačkom jeziku.

Nažalost se vrlo često desi da ta djeca nemaju priliku da pričaju na njemačkom jeziku ili da borave na njemačkom govornom području, te nemaju priliku da redovno usavršavaju naučeno pa počinju zaboravljati jezik.

U Glossa – centru za njemački jezik Bihać organizujemo kurseve prilagođe djeci, koja su na taj način učila njemački jezik, gdje program naših kurseva prilagođavamo programu škola njemačkog govornog područja, gdje se sa djecom na nastavi koristi isključivo njemački jezik, kako bi već postojeće znanje utvrdili i dalje učili nove sadržaje.

Ako je i Vaše dijete naučilo njemački jezik preko televizije, pozivamo Vas da nas posjetite u našoj poslovnici, u Harmanskom sokaku bb, do OŠ Harmani 1, kako bismo Vas detaljnije upoznali s programom ovih kurseva.

Posted in Bihać, Novosti and tagged , , , .

glossa

?page_id=2