Glossa – centar za njemački jezik Tuzla Vas poziva na besplatno kino veče u utorak, 11.12.2018. u 19:00 h u prostorijama našeg Centra na adresi Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela). 

Svi zainteresovani su dobro došli!

Za Vas smo obezbijedili besplatne grickalice i piće uz projekciju urnebense komedije “Fack ju Göhte” koju je po zvaničnim podacima pogledalo više od 7 miliona ljudi. Uživajte sa nama u kultnoj komediji Bore Dagtekina, čiji filmovi svakog ljeta pune sve više bioskopa širom zemalja njemačkog govornog područja.

Ulaz je besplatan.

Za sve informacije vezano za ovaj događaj i ostale aktivnosti budite slobodni da nas posjetite u našim prostorijama ili kontaktirajte: Džafer Mahala 1 – Skver (II sprat iznad Azela) – radno vrijeme svakim radnim danom od 15:00 h do 22:00 h i subotom od 9:00 h do 14:00 h. Kontakt telefon 061 571 561, mail tuzla@glossa.ba.

Zeki Müller (Elyas M´Barek) izlazi nakon 13 mjeseci iz zatvora i njegova prva želja je da pokupi novac, koji je sakrio prije odlaska u zatvor. Problem nastaje kada Zeki shvati, da je na mjestu gdje je novac zakopan sada izgrađena dvorana jedne srednje škole. Kako bi došao do novca, Zeki počinje da radi kao nastavnik u toj školi.

 

Film prikazujemo sa titlovima na BHS jeziku.

U nastavku pogledajte trejler: