Naši partneri

Naši partneri

Goethe-Institut

www.goethe.de
U oktobru 2013. godine postali smo prvi akreditovani centar za njemački jezik u jugoistočnoj Evropi.
Sertifikati Goethe-Instituta su međunarodno priznati.

Evropski Univerzitet Brčko

www.evropskiuniverzitet-brcko.com
Glossa – centar za njemački jezik i Evropski Univerzitet Brčko su potpisali sporazum o saradnji.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli "Medicus"

Studenti članovi Udruženja imaju mogućnost da besplatno pohađaju radionice njemačkog jezika za zdravstvene radnike. Na taj način je studentima omogućeno ne samo da usvoje opšta znanja, nego i stručnu terminologiju na njemačkom jeziku.

JU Gimnazija "Vaso Pelagić" Brčko

www.gimnazija.bdcentral.net
Saradnja sa JU Gimnazijom "Vaso Pelagić" Brčko se ogleda u organizovanju opštih i tematski specifičnih radionica za učenike "Gimnazije", u skladu sa interesovanjima učenika i njihovim planom studiranja u zemljama njemačkog govornog područja.

KŠC Gimnazija Banja Luka

www.kscbl.com
Glossa – centar za njemački jezik i Opća gimnazija Katoličkog školskog centra “Bl. Ivan Merz” Banja Luka u Banjoj Luci su potpisali sporazum o saradnji i prijateljskom odnosu. Jedan dio nastave u Banjoj Luci se od tada odvija u prostorijama KŠC Gimnazije.

STUWO Gemeinnützige Studentenwohnbau AG

www.stuwo.at
'1994 wurde die STUWO Gemeinnützige Studentenwohnbau AG vom Österreichischen Siedlungswerk und Österreichischen Volkswohnungswerk als gemeinnütziger Bauträger gegründet. Zweck des Unternehmens war und ist die Errichtung und das Betreiben von Studentenwohnheimen.

Nach der Eröffnung des ersten Heimes am 1.10.1998 schlug unsere Gesellschaft eine dynamische, nicht überhastete Entwicklung ein: annähernd im Zweijahresrhythmus konnte ein neues Heim eröffnet werden, sodass wir derzeit bei 13 Heimen in 3 Bundesländern mit ca. 2.400 Plätzen halten. In Bauvorbereitung sind Wohnheime in Oberösterreich Lambach (75 Plätze) und Linz (ca. 180 Plätze), in Innsbruck (ca. 100 Plätze) und der Erweiterungsbau in Villach mit 65 Plätzen.' - www.stuwo.at

Filološki fakultet u Banjoj Luci

www.filoloski.rs.ba
Glossa – centar za njemački jezik i Filološki fakultet u Banjoj Luci su potpisali sporazum o saradnji. Sporazum je dokaz o kvalitetu nastave u Glossa-centru.

Austrijski pokret mladih radnika

www.oejab.at
ÖJAB (Österreichische JungArbeiterBewegung u prevodu Austrijski pokret mladih radnika) je omladinska organizacija za spajanje vršnjaka koja je partijski, politički i vjerski nezavisna i jedna je od najvećih domskih organizacija u Austriji. Kao neprofitna organizacija ÖJAB rukovodi u Austriji sa 30 domova za 4.700 studenata, đaka, učenika, mladih radnika, penzionera i izbjeglica. U 24 studentska i đačka doma, u tri staračka doma i doma za njegu, 2 vršnjačke stambene zajednice i jednom interkulturalnom domu danas živi skoro oko 4.200 mladih, 470 starih i okruglo 70 podnosilaca azila.

Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske

www.ekulturars.com
Glossa – centar za njemački jezik i Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske u Banjoj Luci su potpisali sporazum o saradnji.

JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla

Saradnja se zasniva na principima partnerstva, koncenzusa, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti obje strane.

JU Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla

Partnerstvo Glossa-centra i Biblioteke "Derviš Sušić" se ogleda prije svega na saradnji na poljima kulture i jezičke edukacije. Polaznici koji u Glossa-centru u Tuzli uče njemamački jezik će na taj način imati priliku da nastavu pohađaju u prostorijama Biblioteke.